Carrot cake pancakes


Terwijl ik eigenlijk bezig was een carrot cake in elkaar te flansen bedacht ik me ineens dat ik diezelfde combi van cranberry, pecan, wortel en speculaaskruiden ook wel eens door mijn pannenkoeken beslag zou kunnen gooien. Voilà dat is dus de zeer goed uitgedachte theorie achter deze carrot pancakes. Een beetje carrot, een beetje weinig cake. Aldus; wel het smaakidee van carrot cake maar niet de calorieën. Bijkomend voordeel; je eerste portie groenten heb je hiermee in ieder geval al binnen zo op de vroege ochtend!

Recept voor 4 pancakes, 1 persoon

 

Ingrediënten pancakes

75 gram plantaardige kwark Alpro Go On (of normale kwark)

25 gram boekweitmeel

1 ei

1 tl bakpoeder

1 tl speculaaskruiden of kaneel

20 gram gedroogde cranberry

15 gram pecannoten in stukjes

30 gram geraspte wortel

Snufje zout

Kokosolie om in te bakken

 

 

Benodigdheden

Grote koekenpan

Garde

 

Bereidingswijze

Klop de Alpro kwark samen met het ei met een garde tot een glad mengsel. Doe hier vervolgens het boekweitmeel, bakpoeder, speculaaskruiden  en zout doorheen en meng met de garde tot een egaal geheel. Roer als laatste de cranberry, pecan stukjes en geraspte wortel door het beslag. Verwarm wat kokosolie in een pan en bak 4 kleine pancakes. Draai de pancakes om als er belletjes in de bovenkant ontstaan.


Commentaren: 0