Bircher muesli met pitten& zaden


Bircher muesli dus, oftewel: overnight oats. Bircher muesli is ergens way back bedacht door een Zwitserde dokter Bircher. De essentie is in ieder geval dat je de havermout een nachtje weekt, dat zou ervoor zorgen dat je het beter kunt verteren. En met overnight oats doe je precies hetzelfde, dus mijn conclusie is dat het eigenlijk één pot nat is :) Bircher muesli is heerlijk met pitten, zaden, noten en appel. Je kunt hier natuurlijk zelf in variëren maar dit is mijn favo combi!

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

40 gram havermout

15 gram pompoenpitten

10 gram zonnebloempitten

15 gram gebroken lijnzaad

200 ml havermelk

Halve tl kaneel

1 tl honing

Mespuntje vanillepoeder

 

Benodigdheden

Kom om in te mengen

 

Bereidingswijze

Je bereid dit ontbijtje het beste de avond er voor al. Meng alle ingrediënten in een kom en zet dit een nachtje in de koelkast. 's Ochtends haal je het uit de koelkast, roer het door met een lepel en doe je favoriete toppings er op.

 

Optioneel

De combinatie met (groene) appel, geroosterde hazelnoten, een lepel (soja) kwark en pindakaas is heerlijk!


Commentaren: 0