Appel-speculaas crumble


Ja jongens, het is nu echt officieel finito met de ijskoude smoothiebowls en nicecream als ontbijt. Mensen die ijs en koude dingen eten in de herfst of winter snap ik echt totaal niet. Who does that? Haha. Vanaf oktober komt er bij mij geen ijs meer in hoor, ook niet als toetje met kerst ofzo. Warme appel crumble daarentegen, yes please! Met een kleine herfst twist door de speculaas kruiden. Vandaag was dit mijn ontbijt, maar dit is ook een leuk en gezond toetjes idee!

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten

1 appel

15 gram gedroogde cranberry

1 tl kokosbloesemsuiker 

Halve tl speculaaskruiden

 

Ingrediënten crumble

40 gram amandelmeel

10 gram havermout

15 gram kokosolie (gesmolten)

1 tl speculaaskruiden

10 gram maple syrup

 

Benodigdheden

2 kleine ovenschaaltjes

Oven

Schaaltje om in te mengen

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snij de appel in kleine blokjes (kan met of zonder schil). Meng dit in een schaaltje met de speculaaskruiden, kokosbloesemsuiker en cranberry. Verdeel dit over de twee ovenschaaltjes. Meng vervolgens in een schaaltje de ingrediënten voor de crumble en verdeel deze over de twee oven schaaltjes.

 

Bak 25 minuten op 175 graden. Hou de oven op het laatst een beetje in de gaten, zodat de crumble niet te donker wordt. Je kunt er eventueel een stukje zilverfolie overheen leggen als het te hard gaat.