Appel-hüttenkäse pancakes


Een tijdje geleden heb ik de appel-pannenkoek-ringen van Uit Pauline's Keuken gemaakt. Ik maakte ze toen met plantaardige kwark van Alpro. Dit maal heb ik ze gemaakt met hüttenkäse, wat laag in vetten is en hoog in eiwitten. Prima als bijvoorbeeld after work out maaltje dus, om je eiwitten en energie weer goed aan te vullen. Hüttenkäse in het beslag geeft ook nog eens een lekker fluffy effect aan je pancakes! Een receptje voor twee personen, maar eerlijk.. wie wil deze stapel nou delen!?

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten

2 appels

160 gram hüttenkäse (ik gebruik de light versie van de Lidl)

50 gram boekweitmeel

2 eieren

1 tl bakpoeder

1 tl kaneel

Snufje zout

Kokosolie om in te bakken

 

Benodigdheden

Staafmixer

Kom

Koekenpan

 

Bereidingswijze

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in 5 plakken van gelijke dikte per appel. Doe de hüttenkäse samen met de twee eieren in een kom en haal daar even kort de staafmixer doorheen zodat het een glad mengsel wordt. Roer hier vervolgens met een lepel/garde het boekweitmeel, bakpoeder, kaneel en een snufje zout doorheen. Verwarm wat kokosolie in de koekenpan. Haal de appelringen door het beslag heen en leg per 3 of 4 tegelijk in de pan. Bak op laag vuur aan beide kanten zodat ze goed gaar worden.


Commentaren: 0