Aardbei-bieten chia pudding


Chiazaad bevat veel vezels en een hoge dosis eiwitten waardoor deze zaadjes met recht in de categorie 'superfood' vallen. Wanneer je de zaadje toevoegt aan water of bijvoorbeeld yoghurt ontstaat er een geleiachtige structuur, oftwel; chiapudding. Je hebt zowel witte als zwarte chiazaadjes. Ik gebruikte in dit recept voor de verandering eens witte chia, maar het effect blijft hetzelfde. Een lekker fris ontbijtje met een fijne dosis groente, fruit en eiwitten. What more could you ask for!

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

120 gram gekookte rode biet

100 gram aardbei

100 ml (soja)melk

1 tl maple syrup

mespuntje vanille essence

3,5 el chiazaadjes (ik gebruikte witte chia maar je kunt ook gewoon de normale zwarte chia gebruiken)

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten, op het chiazaad na, in een blender en meng tot een glad geheel. Roer er vervolgens de chiazaadjes doorheen en laat dit even een uurtje zo in de koelkast staan, of heel de nacht als je het van te voren wilt maken. 

 


Commentaren: 0