In de categorie 'variëren op brood' is deze spelt-oregano pannenkoek een dikke aanrader. Brood is lekker en hier is zeker niets mis mee. Maar iedere dag brood is toch gewoon saai! Deze hartige pannenkoek is een prima broodvervanger en zo krijg je ook nog eens de nodige portie groenten binnen.
Recept voor 1 pannenkoek
Ingrediënten
25 gr speltmeel
1 ei
50 ml (soja)melk
1 tl oregano
Benodigdheden
Koekenpan
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een schaaltje. Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en schenk het mengsel in de koekenpan. Als de bovenkant bijna droog is draai je de pannenkoek voorzichtig om.
Optioneel
Je kunt de pannenkoek vullen met allerlei groenten/kip of bijvoorbeeld tonijn. Ik heb er rucola, tomaatjes, gerookte kip reepjes, geitenkaas en pijnboompitjes in gedaan.