Hartige Pompoen Pancakes


Pumpkin everything! Alhoewel ik pompoen over het algemeen combineer met zoete dingen, leent pompoen zich er ook prima voor om te gebruiken in hartige gerechten! Pompoen en geitenkaas is best wel een gouden combi al zeg ik het zelf. Deze pannenkoekjes zijn perfect als lunch! Vullend, gezond en makkelijk van te voren te bereiden. What more could you ask for :)? 

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

200 gram pompoen (gekookt en afgekoeld)

50 gram boekweitmeel

150 ml (haver) melk

1 ei

1 tl bakpoeder

peter/zout naar smaak

4 takjes peterselie

30 gram zachte geitenkaas

Kokosolie (om in te bakken)

 

Benodigdheden

Blender

Koekenpan

 

Bereidingswijze

Doe de pompoen samen met met het ei, de havermelk, boekweitmeel en bakpoeder in de blender en blend tot een egaal beslag. Doe het beslag in een kom. Snijd de takjes peterselie fijn en brokkel de geitenkaas fijn. Roer dit door het beslag heen en voeg peper/zout naar smaak toe.

Verwarm een beetje kokosolie in een pan en bak drie pannenkoekjes per keer in de pan. Bak op laag vuur en draai voorzichtig om als de bovenkant wat droger wordt.

 

Optioneel

Combineer met een halve avocado.


Commentaren: 0