Miss sweet cheeks goes savory! Ik hou enorm van allerlei soorten pannenkoekjes en dan met name zoete ontbijt varianten! Omdat pancakes wel echt ideaal prep voedsel zijn voor onderweg besloot ik een hartige lunch variant te maken. Zowel warm als koud lekker om te eten. Eet je de hele portie, heb je ruim 200 gram groenten binnen! En wie houdt er niet van veggies right ;)
Recept voor 7 pannenkoekjes
Ingrediënten
100 gram geraspte courgette (een halve ongeveer)
100 gram geraspte wortel
2 hele eieren
1 eiwit
3 el quinoameel
Halve rode peper
1 teentje knoflook
3 lente uitjes
Peper/zout/chili flakes naar smaak
Kokosolie om in te bakken.
Benodigdheden
Rasp
Mengkom
Garde
Koekenpan
Bereidingswijze
Rasp de courgette en de wortel en knijp het vocht er uit na het raspen. Doe dit in een schaaltje. Hak de rode peper, knoflook en lente uitjes fijn en doe deze ook in het schaaltje. Doe vervolgens de eieren en 1 eiwit in een mengkom en klop deze los met een garde. Doe hier het quinoameel, peper, zout en wat chili flakes bij en klop dit door elkaar. Voeg het schaaltje met groenten bij het eimengsel en roer met een lepel goed door elkaar. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en schep drie hoopjes in de pan die je met je lepel tot een plat pannenkoekje drukt. Bak op matig vuur en keer voorzichtig om als de onderkant een beetje bruin wordt.
Optioneel
Je kunt in plaats van quinoameel ook boekweitmeel gebruiken. Voeg eens 30 gram geraspte geitenkaas toe (was ik helaas pindakaas helemaal vergeten).