Groente pannenkoekjes


Miss sweet cheeks goes savory! Ik hou enorm van allerlei soorten pannenkoekjes en dan met name zoete ontbijt varianten! Omdat pancakes wel echt ideaal prep voedsel zijn voor onderweg besloot ik een hartige lunch variant te maken. Zowel warm als koud lekker om te eten. Eet je de hele portie, heb je ruim 200 gram groenten binnen! En wie houdt er niet van veggies right ;)

Recept voor 7 pannenkoekjes

 

Ingrediënten

100 gram geraspte courgette (een halve ongeveer)

100 gram geraspte wortel

2 hele eieren

1 eiwit

3 el quinoameel

Halve rode peper

1 teentje knoflook

3 lente uitjes

Peper/zout/chili flakes naar smaak

Kokosolie om in te bakken.

 

Benodigdheden

Rasp

Mengkom

Garde

Koekenpan

 

Bereidingswijze

Rasp de courgette en de wortel en knijp het vocht er uit na het raspen. Doe dit in een schaaltje. Hak de rode peper, knoflook en lente uitjes fijn en doe deze ook in het schaaltje. Doe vervolgens de eieren en 1 eiwit in een mengkom en klop deze los met een garde. Doe hier het quinoameel, peper, zout en wat chili flakes bij en klop dit door elkaar. Voeg het schaaltje met groenten bij het eimengsel en roer met een lepel goed door elkaar. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en schep drie hoopjes in de pan die je met je lepel tot een plat pannenkoekje drukt. Bak op matig vuur en keer voorzichtig om als de onderkant een beetje bruin wordt.

 

Optioneel

Je kunt in plaats van quinoameel ook boekweitmeel gebruiken. Voeg eens 30 gram geraspte geitenkaas toe (was ik helaas pindakaas helemaal vergeten).

 


Commentaren: 0