Gepofte zoete aardappel met fruit& amandelpasta


Zoete aardappel is super gezond en je kunt er eindeloos mee variëren door er een hartige of, in dit geval, éxtra zoete twist aan te geven. Het poffen duurt eventjes waardoor dit een lekkere weekend-verwen-lunch is als je toch alle tijd hebt. Zoet + zoet + notenpasta = hemels!

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

1 kleine zoete aardappel

Een halve banaan

Handje blauwe bessen

1,5 el amandelpasta

2 el muesli of granola

 

Benodigdheden

Oven

Bakpapier

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de zoete aardappel goed af, wrijf droog en leg op de bakplaat. Doe de bakplaat met de zoete aardappel in de oven en pof in ongeveer 50 minuten gaar. Snijd de zoete aardappel open en laat een beetje afkoelen. Verdeel dan vervolgens een halve banaan in plakjes, de blauwe bessen, 2 eetlepels granola en wat amandelpasta over de aardappel. 

 

Optioneel

Vervang de amandelpasta eens voor pindakaas of cashewpasta. 


Commentaren: 1