Met boerenkool stamppot doe je mij geen groot plezier. Maar boerenkool is wel één van dé groenten van het seizoen. En gelukkig dus ook op andere manieren te gebruiken als in een stamppot. Door het even te wokken krijgt de boerenkool een knapperige bite, en zo maak je snel en gemakkelijk een lunch gerecht voorzien van alle benodigde vitamientjes en eiwitten!
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
1 witte ui
1 rode paprika
150 gr boerenkool (gesneden)
1 blikje kikkererwten 400 gr (uitlek gewicht 265 gr)
1 el ras el hanout kruiden
Peper/zout naar smaak
2 eieren
(olijf)Olie of boter om in te bakken.
Benodigdheden
Wok/koekenpan
Bereidingswijze
Snijd de ui en paprika in dunne reepjes. Verhit een el (olijf)olie in een wokpan en wok hierin de ui en paprika een aantal minuten op matig vuur totdat de ui glazig wordt. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze samen met de ras el hanout kruiden en eventueel peper en zout naar smaak toe en wok kort mee. Voeg als laatste de boerenkool toe en wok het geheel tot de boerenkool wat knapperiger wordt. Bak in een koekenpan twee eitjes.
Verdeel het boerenkool mengsel over twee borden en maak af met een gebakken eitje er bovenop.