Omeletjes zijn echte lunch toppers! Ik bereid deze vaak 's ochtends om vervolgens mee te nemen naar werk voor de lunch. Wanneer je een wat lichtere lunch wilt kun je het omelet gewoon zo eten. Maar ook lekker op een boterham, voor wat meer vulling. De gebakken boerenkool geeft je omelet een knapperige bite!
Recept voor 1 persoon
Ingrediënten
2 eieren
1 rode puntpaprika
80 à 90 gr boerenkool (gesneden)
1 lente ui
Peper en zout naar smaak
(olijf)olie
Benodigdheden
Koekenpan
Bereidingswijze
Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en de lente ui in ringetjes. Verwarm de (olijf)olie in de pan. Voeg de puntpaprika, lente ui en boerenkool toe en bak zo'n vijf minuten op laag vuur. Kluts de twee eieren in een schaaltje en voeg het eimengsel toe aan de pan en zorg dat het gelijkmatig verdeeld is. Bak zo'n vijf minuten en keer halverwege voorzichtig om.
Optioneel
Je kunt het omelet zo eten, maar hier natuurlijk ook eventueel brood bij eten.