Salted peanut butter cookies


Salted peanut butter cookies. Nee je bent niet in de hemel beland, ja het is écht! Drie ingrediënten (exclusief zout), 12 hemelse koekjes! Ik plaatst dit receptje in de categorie "guilty pleasures". Waarom? Als je er één hebt gegeten wil je er tien eten en dan is het simpel weg niet heel erg mega gezond meer ha-ha. I am warning ya! Nee even serieus. Deze koekjes kan ik niet met een 'straight face' gezond noemen helaas. Kokosbloesemsuiker is dan wel geen geraffineerde suiker maar de term zegt het al.. het is wél suiker. Iets gezondere suiker wel, maar who cares. Deze koekjes zijn lekker en je mag er van mij gewoon drie achter elkaar eten hoor. Go and enjoy!

Recept voor 12 cookies

 

Ingrediënten

250 gram pindakaas (gebruik een pindakaas die alleen uit 100% pinda's bestaat)

75 gram kokosbloesemsuiker

1 ei

flinke snuf zout

 

Benodigdheden

Kom om te mengen

Oven

Rooster/bakplaat

Bakpapier

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Meng alle ingrediënten in een grote kom gewoon met een lepel o.i.d. door elkaar. Bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier. Maak van het 'deeg' 12 gelijke balletjes en druk deze op het bakpapier met je hand wat platter. Druk je vork in tegengestelde richting in de koekjes, hierdoor druk je ze ook iets platter. Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat vervolgens eerst helemaal afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt want ze komen zacht uit de oven maar worden knapperig als je ze laat afkoelen. Bewaar in een afgestolen tupperware doosje.


Commentaren: 2
  • #2

    Lin (dinsdag, 29 augustus 2017 09:37)

    Zijn ze glutenvrij?

  • #1

    Bea (vrijdag, 05 mei 2017 12:01)

    Wat zijn die koekjes HEERLIJK!!
    Heel makkelijk te maken, zo klaar en je kunt niet stoppen met eten... :)