Pompoen-chocolade mousse


Zondag avond. Netflix aan, dekentje erbij. Wat écht niet kan ontbreken op dit ultieme chill avondje is natuurlijk chocolade. Deze chocolade mousse is een beetje the best of both worlds. Niet geheel gezond máár wel o.a. gemaakt van pompoen, wat groente is.. dus hey, ik keur hem helemaal 'hashtag healthy' goed hoor! Enjoy!

Recept voor 2 grote porties of 4 kleinere porties

 

Ingrediënten

200 gram gekookte pompoen (afgekoeld)

100 gram Griekse yoghurt (10% vet)

50 ml (plantaardige) melk

2 dadels (ontpit)

1 tl pumpkin spice

1 el rauwe cacao poeder

80 gram gesmolten chocolade 85%

Snufje zout

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie. Doe alle ingrediënten inclusief de gesmolten chocolade in de blender en blend tot je een romige mousse hebt. Als de blender niet goed doordraait kun je steeds een klein beetje (plantaardige) melk toevoegen. Verdeel de mousse over 2-4 glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven. Je maakt de mousse af met een el Griekse yoghurt, wat granola en wat gehakte pure chocolade.


Commentaren: 0