Pompoen zit boordevol vitaminen, mineralen en vooral ijzer. Ook de pompoen pitjes zijn heel gezond. Met deze pompoensoep heb je binnen een handomdraai toch een gezonde maaltijd op tafel. Het schoonmaken van pompoen is even een karwei maar gelukkig bestaat er tegenwoordig ook zoiets als voorgesneden pompoen in de supermarkt, I'm guilty!
Recept voor 3 à 4 kommen
Ingrediënten
700 gr bio pompoen
1 witte ui
1 teentje knoflook
1 cm gemberwortel
Sap van 1 sinaasappel
400 ml water
1 groente bouillon blokje
Cayennepeper
Peper/zout naar smaak
Benodigdheden
Pan
Staafmixer
Bereidingswijze
Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de pompoen en fijn gesneden gember toe. Bak een paar minuutjes mee. Voeg het water, bouillonblokje en sinaasappelsap toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken. Pureer met een staafmixer. Maak af met wat cayennepeper & geroosterde pompoenpitten.