Lauwwarme salade met geroosterde aubergine


Salades. In de zomer eet ik niets anders. Ik de winter wat minder, op regenachtige en koude dagen verlang ik dan toch meer naar iets warmers. Deze lauwwarme salade is een prima middenweg. Verwarmend maar toch een lekkere lichte maaltijd. Deze salade is vegetarisch maar je kunt er altijd een stukje kip bij grillen of een vega burger bij maken als je wat meer trek hebt. Linzen en kikkererwten zijn peulvruchten. Deze zijn goed voor je gezondheid en kun je prima als vleesvervangers eten. Een stukje vlees is hierbij dus zeker niet noodzakelijk.

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten

Blikje kikkererwten 400 gram (uitlek gewicht 265 gram)

Blikje linzen 160 gram (uitlek gewicht 130 gram)

2 aubergines

100 gram granaatappel pitjes

Een halve rode peper

Koriander

Sesamolie

 

Benodigdheden

Oven

Ovenschaal

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergines en snijd deze in grove stukken. Doe de aubergine stukken in een ovenschaal en meng met 2 el sesamolie. Hussel goed door elkaar. Rooster de aubergine zo'n 25 minuten in de oven. 

Laat ondertussen de kikkererwten en linzen goed uitlekken en doe deze samen in een schaal. Voeg de granaatappel pitjes en een halve rode peper in ringetjes gesneden toe. Hak als laatste een handje koriander fijn en meng ook dit er doorheen. Wanneer de aubergine klaar is haal je deze uit de oven, laat het even een paar minuutjes afkoelen en meng dit dan door de rest van de ingrediënten heen. Je kunt eventueel nog een el sesamolie door de salade mengen.


Commentaren: 0