Pompoen-spinazie frittata


Frittata is eigenlijk een mooi woord voor een bakje waar je alles ingooit wat je in de koelkast hebt liggen, daar overheen giet je een ei-kwark (of Griekse yoghurt) mengsel en bakken maar! Maak je het in de Airfryer? Dan is het nog sneller klaar en zit je voor je het weet aan een heerlijke lunch! De combi pompoen, spinazie en geitenkaas is goe-hoed! Kook de pompoen wel eventjes van te voren anders wordt deze niet goed gaar. Bon appétit!

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten

4 eieren

50 gram Griekse yoghurt

40 gram bladspinazie

40 gram zachte geitenkaas

180 gram gekookte pompoen blokjes

Peper/zout naar smaak

 

Benodigdheden

Airfryer

Airfryer bakblikje

Garde

Mengkom

 

Bereidingswijze

Meng de eieren met de Griekse yoghurt, peper en zout in een kom met een garde. Snijd de spinazie fijn en verkruimel de geitenkaas. Doe dit samen met de gekookte pompoenblokjes in het (ingevette) bakblikje en giet het eimengsel er overheen. Roer goed door.

Bak 20 minuten op 180 graden in een voorverwarmde Airfryer. Als de frittata te donker wordt kun je deze de laatste 5 minuten afdekken met folie.


Commentaren: 0