Crispy Courgette Snack


Soms weet ik van gekheid niet wat ik in de Airfryer moet maken omdat je eigenlijk álles wel in dat ding kan gooien. Ik ben toch vaak geneigd om zoete baksels te maken maar de Airfryer leent zich ook juist goed voor hartige gerechten. Deze courgette plakjes met een krokant jasje van o.a. Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden zijn samen met de frisse knoflook/peterselie dip heerlijk om tussendoor te snacken! En nog best gezond ook!

Recept voor 2 personen (= een schaaltje vol)

 

Ingrediënten

1 courgette

1 ei

75 gram Parmezaanse kaas

75 gram amandelmeel

2 tl Italiaanse kruiden

peper/zout naar smaak

 

Dip ingrediënten

1 grote el Griekse yoghurt

Half teentje knoflook/knoflookpoeder

3 steeltjes gehakte peterselie

Peper/zout

 

Benodigdheden

Stukje bakpapier

3 schaaltjes

 

Bereidingswijze

Snijd de courgette in gelijke plakjes van ongeveer een halve centimeter en doe dit in een schaal. Klop in een apart schaaltje het eitje los. Doe in het derde schaaltje de Parmezaan, het amandelmeel, Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak en roer goed door. Haal de courgette plakjes eerst door het ei heen en vervolgens door het bakje met amandelmeel/Parmezaan. Je kunt niet alle courgette tegelijkertijd bakken dus bak het in twee of drie keer in de Airfryer. Bak op 200 graden 15 minuten. Je hoeft ze niet om te keren. Ik heb de courgette schijfjes op een stukje bakpapier in de Airfryer gelegd zodat ze niet blijven plakken.


Commentaren: 0