Banana bread granola


Granola uit de Airfryer! Wat een uitvinding. Eerlijk is eerlijk, één van de aantrekkelijke dingen aan homemade granola uit de oven is de heerlijke bak-geur die zich door je huis verspreid. Met de Airfryer heb je dan wel iets minder van die geur maar wat je daarentegen dan weer wel hebt is super knapperige granola! Knapperig/crispy is echt hét woord dat ik koppel aan gerechten uit de Airfryer. En knapperige granola is toch eigenlijk gewoon alles wat je je maar kan wensen op de vroege ochtend. Deze granola is zo snel klaar dat je het zelfs voordat je gaat werken nog even vers kunt bakken als je je wekkertje zet!

Recept voor meerdere porties

 

Ingrediënten

200 gram havervlokken

60 gram walnoten

50 gram pecannoten

60 gram maple syrup

1 el gebroken lijnzaad

20 gram kokosolie (gesmolten)

1 rijpe banaan

1 el kaneel

Snufje zout

 

Benodigdheden

Mengkom

Airfryer

Airfryer baking-pan

 

Bereidingswijze

Doe de havervlokken, walnoten, pecannoten, lijnzaad, kaneel en een snufje zout in een grote kom en roer dit door elkaar. Prak in een ander schaaltje de banaan en doe daar de gesmolten kokosolie en maple syrup bij en meng dit tot een glad mengsel. Roer dit vervolgens geleidelijk door het droge mengsel heen tot er een 'sticky' geheel ontstaat. Ik heb dit mengsel in twee keer in de Airfryer gebakken. Het is teveel om in één keer te bakken, als je hier geen zin in hebt, maak dan gewoon de helft van het recept. Bak op 155 graden voor 17 minuten. 

 

Laat de granola op een bord o.i.d. helemaal afkoelen. Bewaar de granola in een luchtdicht bakje dan kun je het wel enige tijd bewaren (zeker ruim een week).


Commentaren: 0