Baked oats met banaan uit de Airfryer


Oeee met dit weer gaat er écht niets boven warme ontbijtjes! Voorheen maakte ik mijn baked oats altijd gewoon in de oven maar eerlijk is eerlijk, uit de Airfryer is het nog beter! Een lekker knapperige bovenkant én klaar in 12 minuten! Dit is mijn favoriete after workout ontbijtje om mijn eiwitten en koolhydraten aan te vullen. Je kunt het ontbijtje ook makkelijk vegan maken door het ei (en de honing) weg te laten. Gebruik dan gewoon een scheutje plantaardige melk en een tl chiazaad.

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

40 gram havermout

1 banaan

1 el geraspte kokos

1 el gebroken lijnzaad

1 ei

tl kaneel

Honing

 

Benodigdheden

Ovenschaaltje

 

Bereidingswijze

Prak 2/3 van de banaan en meng dit samen met de geraspte kokos, lijnzaad, ei, havermout en kaneel in een schaaltje. Roer goed door en doe het mengsel in een klein schaaltje dat geschikt is voor de Airfryer. Snijd de 1/3 banaan die je nog over hebt door de helft en doe deze op het mengsel. Doe er een klein scheutje honing overheen en bak 12 minuten op 185 graden in de Airfryer.


Commentaren: 1
  • #1

    Evi (woensdag, 28 november 2018 07:21)

    Hi Laura!
    Ik heb dit al verschillende keren geprobeerd (ook van andere receptjes), en zelfs ook met wat bakpoeder/soda en/of wat extra eiwitten erin, maar het blijft bij mij telkens zo dat wanneer het klaar is het midden nog steeds vloeibaar is en de buitenkant gaar, hard en zelfs bijna verbrand is. Ik heb ook al verschillende kommetjes en mokken gebruikt. Als ik dan het midden eruit roer naar de bovenkant en het 5 minuten langer erin zet is het wel gaar, maar dit lijkt mij niet de bedoeling. Enig idee?