Pasen met Peter's Farm: Kalfskotelet met pistache gremolata& polenta frietjes.

Als vrienden onder elkaar zeiden we altijd over feestjes dat het nooit zoveel uitmaakte of de muziek of het publiek ruk was, de uiteindelijke gezelligheid maak je toch zelf. En vanuit dat oogpunt was eigenlijk ieder feestje of festival wel geslaagd! En geldt dat eigenlijk niet voor alles? Dus ja, Pasen is again weer wat soberder als normaal, maar de echte fiësta fiësta maak je gewoon zelf. Nodig een gezellig persoon uit, trek een flesje wijn open en sloof je een beetje uit in de keuken!

In samenwerking met Peter's Farm heb ik een Paas receptje gemaakt, wat er wel luxe uit ziet, maar eigenlijk ook best simpel te bereiden is. Best of both worlds. Deze kalfskoteletten met pistache gremolata en polenta frietjes zijn alles wat je nodig hebt voor een geslaagde lockdown-Pasen.

Over Peter's Farm

Peter’s Farm staat voor diervriendelijke overtuigingen en streeft naar een natuurlijke leefomgeving voor de kalveren.

Op een Peter's Farm leven kalveren samen in kuddes van ongeveer 60 dieren.

 

Dierenwelzijn, rust en de vrijheid voor de kalveren komen tot uiting in de kwaliteit en de smaak van het Peter's Farm Kalfsvlees. De voedselveiligheid wordt maximaal gegarandeerd en de transparantie van Peter's Farm bied je de mogelijkheid om de herkomst van de producten te traceren tot op de boerderij. 

Waar te koop?

Peter's Farm Kalfsvleesproducten vind je in Nederland bij een aantal grote supermarkten, groothandels en speciaalzaken als PLUS supermarkten, HANOS en SLIGRO. Meer informatie vind je op de website van Peter's Farm.

Het recept vind je ook hier.

Recept

Kalfskotelet met pistache gremolata& polenta frietjes.

Bereidingstijd: 40 minuten (+ 1 uur wachttijd)

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 stuks kalfskotelet

2 el olijfolie

Peper en zout naar smaak

 

Ingrediënten polenta frietjes

400 ml groentebouillon

150 gram polenta + extra om doorheen te rollen

40 gram geraspte Parmezaanse kaas

2 tl gedroogde oregano

Peper en zout naar smaak

2 el olijfolie

 

Ingrediënten pistache gremolata

60 gram pistache noten (gepeld)

1 bakje platte peterselie

2 teentje knoflook

1 el citroenrasp+ 2 el citroensap

1 el olijfolie extra vierge

Snufje chilipoeder

 

Bereidingswijze

1.      Haal het kalfsvlees uit de koelkast en laat een half uur op kamertemperatuur komen.

2.      Breng de groentebouillon aan de kook om de polenta de bereiden. Voeg beetje bij beetje de polenta toe aan de pan en roer goed door. Laat 2 minuten doorkoken tot het een dikke structuur krijgt. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas, oregano en peper en zout naar smaak er doorheen.

3.      Bekleed een vierkante ovenschaal of bakvorm met bakpapier, schep de polenta hier in, druk goed aan met een lepel (of je handen) en strijk glad. Zet dit een uurtje in de koelkast om af te laten koelen.

4.      Maak ondertussen de gremolata. Doe de pistache noten in een keukenmachine en mix tot een fijne structuur, er mogen nog wel wat grove stukjes in zitten. Hak de peterselie fijn met een mes en pers het teentje knoflook. Doe samen met alle ingrediënten voor de gremolata in een schaaltje en roer goed door elkaar. Zet dit in de koelkast tot de rest van het eten klaar is.

5.      Verwarm alvast de oven voor op 210 graden. Haal de polenta vervolgens uit de koelkast en uit de schaal en snijd dit in frieten van gelijke grote.

6.      Bestrijk de frietjes met de olijfolie en rol ze vervolgens nog door wat droge polenta voor een crunchy bite. Leg de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze krokant in zo’n 30 minuten. Keer halverwege even om.

7.      Begin op de helft van de baktijd van de frietjes met het bereiden van de kalfskotelet zodat alles tegelijk klaar is. Dep het vlees droog met keukenpapier. Smeer met een kwastje in met de olijfolie. Verwarm een grillpan voor en grill de koteletten rondom bruin. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg ze vervolgens in een ovenschaal en zet nog 8 minuten in de oven bij de polenta frietjes tot ze mooi rosé gekleurd zijn.

 

8.      Serveer de kotelet met de polenta frietjes en gremolata. Ook lekker met een salade on the side!

Reactie schrijven

Commentaren: 0