Peter's Farm: Aziatische salade met kalfshaas

We zitten nog midden in de winter, wat qua eten waarschijnlijk vooral stamppotjes en stoofvlees bij je oproept, maar nou wil het geval natuurlijk ook dat we nog in een lockdown zitten én misschien ook nog wel druk bezig zijn met de goede voornemens en de 'Corona kilo's'.  Mochten je goede voornemens half januari nog niet gesneuveld zijn, gefeliciteerd! Dan kun je deze skinny Aziatische style salade met kalfshaas vast waarderen!

Kalfshaas is super mals, en één van de beste stukken vlees van het kalf. Ik heb het gebakken zoals je ook een biefstukje bakt, en dat resulteerde in botermals vlees, zacht en vol van smaak. Omdat het vlees verder niet zoveel nodig heeft, serveer ik het hier met een simpele salade, lekker snel klaar maar wel voedzaam en smaakvol. De kalfshaas is afkomstig van Peter's Farm, waarover je hieronder meer leest.

Over Peter's Farm

Peter’s Farm staat voor diervriendelijke overtuigingen en streeft naar een natuurlijke leefomgeving voor de kalveren.

Op een Peter's Farm leven kalveren samen in kuddes van ongeveer 60 dieren.

 

Dierenwelzijn, rust en de vrijheid voor de kalveren komen tot uiting in de kwaliteit en de smaak van het Peter's Farm Kalfsvlees. De voedselveiligheid wordt maximaal gegarandeerd en de transparantie van Peter's Farm bied je de mogelijkheid om de herkomst van de producten te traceren tot op de boerderij. 

Waar te koop?

Peter's Farm Kalfsvleesproducten vind je in Nederland bij een aantal grote supermarkten, groothandels en speciaalzaken als PLUS supermarkten, HANOS en SLIGRO. Meer informatie vind je op de website van Peter's Farm.

Het recept vind je ook hier.

Recept

Aziatische salade met kalfshaas

Bereidingstijd: 20 minuten

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 stukjes kalfshaas à 150 gram per stuk

 

1 teentje knoflook

1 tl fijngesneden rode peper

1 tl fijngehakte koriander steeltjes

1 el sesamolie

1 el extra vierge olijfolie

2 el limoensap

2 el sojasaus

1 tl vissaus

1 el kokosbloesemsuiker

 

3 mini komkommers (of 1 normale)

0,5 rode ui

2 lente-ui

1 groene chilipeper (of rood )

 

30 gram ongezouten pinda’s

20 snoeptomaatjes (mix)

10 radijsjes

1 zakje gemengde sla naar keuze (100 gram)

Paar takjes verse munt

Paar takjes verse koriander

 

Bereidingswijze

 

1.      Haal het kalfsvlees uit de koelkast en laat in ongeveer een half uur op kamertemperatuur komen.

2.      Snijd het teentje knoflook fijn en doe dit samen met de fijngesneden rode peper en koriander steeltjes in een vijzel en maal tot een fijne pasta met de stamper. Doe dit samen met de sesamolie, olijfolie, limoensap, sojasaus, vissaus en kokosbloesemsuiker in een schaaltje en roer goed door. Zet dit even opzij.

3.      Snijd van de komkommer in de lengte plakjes met een dunschiller. Snijd ook de rode ui in dunne halve ringetjes en de lente-ui en groene peper in ringetjes. Doe dit in een bakje of schaaltje en meng 1,5 eetlepel van de dressing alvast door de komkommersalade. De rest hou je apart als extra salade dressing. Zet het komkommer mengsel nog even in de koelkast terwijl je de rest van de salade maakt.

4.      Zet een pan op het vuur en laat deze heet worden. Doe een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in de pan en verwarm dit goed. Leg de kalfshaasjes in de verwarmde pan, kruid met peper en zout, en bak deze drie minuten per kant op middelhoog vuur. Haal de kalfshaas uit de pan, leg op een bord en laat dit zo’n 6 minuten onder aluminiumfolie rusten.

5.      Terwijl het vlees rust bereid je de rest van de salade. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.

6.      Snijd de radijs in dunne plakjes en halveer de tomaatjes. Meng de sla, munt blaadjes, koriander blaadjes en komkommersalade in een grote kom door elkaar. Verdeel dit over twee borden. Verdeel de tomaatjes en radijs over de borden.

7.      Snijd de kalfskaas met een scherp mes in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de salades. Strooi de geroosterde pinda’s over de salade en serveer met de  overgebleven dressing en eventueel nog wat limoen partjes.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0