Kerst met Peter's Farm

Kerst is er om uit te pakken! Maar het is Corona, dus wordt er vrij weinig uitgepakt. De cadeautjes zijn te laat bezorgd en we mogen niet hutje mutje met heel de familie bij elkaar zitten. Wat wél kan, is lekker eten. Dat kan namelijk altijd, of je nu met zijn tweeën of tienen bent. Daarom heb ik een fancy ogend, maar toch ook niet te ingewikkeld, hoofdgerecht gemaakt voor bij het kerstdiner. Met het premium kalfsvlees van Peter's Farm maakte ik deze gevulde rollade met o.a. champignon en walnoot. Succes gegarandeerd!

Over Peter's Farm

Peter’s Farm staat voor diervriendelijke overtuigingen en streeft naar een natuurlijke leefomgeving voor de kalveren.

Op een Peter's Farm leven kalveren samen in kuddes van ongeveer 60 dieren.

 

Dierenwelzijn, rust en de vrijheid voor de kalveren komen tot uiting in de kwaliteit en de smaak van het Peter's Farm Kalfsvlees. De voedselveiligheid wordt maximaal gegarandeerd en de transparantie van Peter's Farm bied je de mogelijkheid om de herkomst van de producten te traceren tot op de boerderij. 

Waar te koop?

Peter's Farm Kalfsvleesproducten vind je in Nederland bij een aantal grote supermarkten, groothandels en speciaalzaken als PLUS supermarkten, HANOS en SLIGRO. Meer informatie vind je op de website van Peter's Farm.

Het recept vind je ook hier.

Recept

Kalfsrollade met walnoot-champignon vulling

Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten in de oven

Voor 4 personen

Ingrediënten

90 gram kastanje champignons

1 ui

1 teentje knoflook

3 plakjes bacon

1 eetlepel olie

Half bakje platte peterselie

80 gram walnoten

800 gram kalfslende

Boter

 

Bereidingswijze

 

1.      Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

2.      Hak de champignon en ui in fijne blokjes en pers het teentje knoflook. Snijd de plakjes bacon in kleine stukjes.

 

3.      Verwarm de olie in een pan en bak de stukjes bacon 3 minuten. Voeg de ui, champignon en knoflook toe en bak dit 4 minuten mee. Zet het vuur uit en doe het mengsel in een vergiet zodat het vocht er een beetje kan uitlekken.

 

4.      Hak ondertussen de walnoten en de peterselie fijn en doe dit in een schaaltje. Roer het uitgelekte champignon mengsel hier doorheen.

 

5.      Leg de kalfslende op het aanrecht Snijd de lende net niet doormidden en snijd de opengevouwen helften vanuit het midden nog een keer net niet helemaal door. Klap de helften weer naar buiten, zodat je een lap vlees krijgt.

Leg de lende tussen plastic folie en plet met een zware pan tot een dunne plak. Bestrooi met een beetje peper en zout. Verdeel de vulling over het vlees en rol deze strak op. Knoop er op 4 plekken keukentouw omheen.

 

6.      Verhit boter in een pan en bak de rollade in 10 minuten rondom goudbruin. Leg het vlees erna in een ovenschaal, giet de jus uit de pan er overheen en laat ongeveer 30 minuten op 180 graden in de oven staan.

 

7.      Haal de rollade uit de oven, dek af met aluminium folie en laat even 10 minuten rusten.

 

 

8.      Snijd de rollade erna in dunne plakken en serveer met bijvoorbeeld aardappeltjes uit de oven en geblancheerde boontjes gebakken in knoflook.

Reactie schrijven

Commentaren: 0