Natural Spices: Mexicaanse bowls met krieltjes & guacamole

Spice up your life! Don't worry, dit is geen blog over hoe ik vroeger die hard fan van de Spice Girls was, maar wel een blog met pit! Want met de nieuw gelanceerde kruidenmixen van Natural Spices breng je pit& smaak je keuken in. Je hoeft eigenlijk niet eens een mega keukenprinses te zijn om iets lekkers en smaakvols op tafel te toveren. Met wat simpele ingrediënten én een goede kruidenmix kom je al een heel eind hoor. Hier lees je meer over de nieuwe kruidenmixen en Holy Guacamole, vind je ook nog eens het recept van deze kruidige Mexicaanse bowls :) die je binnen 25 minuten al op tafel kan hebben staan!

Natural Spices - Kruidenmixen voor thuiskoks

Natural Spices is al 85 jaar dé smaakmaker in de keuken.

En deze maand hebben zij twaalf kruidenmixen gelanceerd op basis van 100% natuurlijke kruiden. Met minder toegevoegde suikers en zout dan in reguliere mixen en een groot deel bevat zelfs helemaal geen toegevoegd suiker en zout.

 

Behalve de heerlijke smaak die je hiermee aan je gerechten geeft zijn de potjes ook echt enorme eyecatchers. En met uber hippe namen als 'Habibi Veggie', 'Smoothie Operator' en 'Vis-a-Vis' een must have om in je keuken te hebben staan.


De mixen zijn er in de volgende varianten:

Pablo's Potato

Mama Mia

Porky's Rub

Sirtaki Mix

Hurry Curry

Skinny Vanille

Beef BBQ Chief

Vis-a-Vis

Habibi Veggie

Holy Guacamole

Rosemary's Chicken

Smoothie operator

Waar te koop?

De kruidenmixen kun je bestellen in de webshop van  Natural Spices

Volg Natural Spices dan ook gelijk even op Instagram en Facebook

Recept

Diner: Mexicaanse bowls met krieltjes & guacamole

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

300 gram krieltjes met schil
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel Pablo's Potato kruiden

4 roma tomaten
0,5 grote rode ui
1 teentje knoflook

1 jalapeno peper
4 takjes koriander

1 eetlepel limoensap

100 gram mais
100 gram zwarte bonen

0,5 eetlepel olijfolie
Snufje chili poeder
0,5 theelepel gerookte paprika poeder

1 avocado
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel Holy Guacamole

2 kropjes baby Romaine sla
2 eetlepels Griekse yoghurt

Bereidingswijze

1.      Verwarm de oven voor op 175 graden.

2.      Was de krieltjes goed met koud water en dep droog met keukenpapier. Halveer de krieltjes en meng deze in een schaaltje met de olijfolie en de kruiden. Hussel door elkaar.

3.      Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hier de krieltjes over uit. Rooster deze 30 minuten in de oven.

4.      Maak ondertussen de tomatensalsa. Snijd de Roma tomaten in vieren en verwijder de zaadlijst. Snijd de tomaten in blokjes. Snipper de ui, pers het teentje knoflook. Snijd de jalapeno peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in blokjes en hak de koriander. Doe alles in een schaaltje, meng met het limoensap en breng op smaak met peper en zout.

5.      Spoel de mais en zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken. Verwarm een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan. Doe daar de mais en zwarte bonen in samen met het chili- en paprikapoeder en bak dit op middelhoog vuur vier minuten.

6.      Prak vervolgens de avocado met een vork, meng met een eetlepel limoensap en de Holy Guacamole kruiden.

7.      Haal de blaadjes sla van de baby Romaine kropjes en spoel deze af onder de kraan, dep droog en snijd in reepjes.

 

8.      Verdeel de sla over twee bowls, vervolgens leg je daar de geroosterde aardappels op samen met de mais en zwarte bonen, tomaten salsa en guacamole. Maak de bowls af met een eetlepel Griekse yoghurt en wat extra koriander en Holy Guacamole kruiden.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Hanny (donderdag, 29 oktober 2020 08:03)

    Gisteren geprobeerd dit na te maken (had niet dezelfde kruiden)en wat een geweldig recept!!!
    Thanks