Lekker & Simpel ZOET

Het zesde kookboek van Lekkerensimpel.com - genaamd ZOET - viel afgelopen week op mijn deurmat! De naam verklapt het natuurlijk al een beetje. In ZOET vind je 125 overheerlijke recepten, variërend van taarten en toetjes tot cakes en andere lekkernijen. Gezond? Hell no. Maar mijn motto is, als je het doet, doe het dan goed!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen allround foodie ben. Bakken is dan ook niet mijn favoriete onderdeel. Bakken levert risico's op. Ingezakte cake, te natte cake, verbrande cake, noem het maar op. Iets wat je met het bij elkaar gooien van groenten voor een salade wat minder hebt. Ik speel blijkbaar graag op safe, niks mis mee. Maar een kleine uitdaging now and then won't hurt.

 

Bij het doorbladeren van het boek ZOET was mijn eerste gedachte, tot mijn verbazing, dan ook niet 'O god'. Maar meer 'Ik denk dat ik dit wel kan!' Wat dus alles zegt over het boek. Eenvoudige recepten, geen lange lijsten van ingrediënten, geen ingewikkelde ingrediënten, kortom: heel erg goed te doen voor de normale burger/ niet allround foodie! Misschien ga ik het nog leuk vinden ook, dat bakken!

Over ZOET

125 recepten dus, die je allemaal instant honger geven bij het kijken naar de mooie foto's. Koekjes, muffins, cake en taart. Het staat er allemaal in. Het is een vrij compleet boek met lekkernijen voor welke gelegenheid dan ook met ook een aantal speciale thema recepten voor bijvoorbeeld Pasen en Sinterklaas.

 

De recepten die ik zéker nog wil maken uit het boek zijn de blondies met appel en kaneel, de chai cake, sticky toffee muffins en de pompoencake. Voor nu heb ik toch stiekem een klein beetje op veilig gespeeld en de chocolade ganache taart gemaakt, die je niet hoefde te bakken. Helaas kreeg ik het voor elkaar zelfs dat de verpesten, wat geheel aan mezelf lag. Maar na de tweede keer was hij perfect! Ik heb de taart nog versierd met een drizzle dulce de leche. De taart heb je echt binnen 15 minuten gemaakt en smaakte heerlijk! 

Waar te koop?

Onder meer verkrijgbaar via Bol.com en Bruna voor € 21,99.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0