Paas inspiratie met Peter’s Farm

Pasen 2020. Is er überhaupt een Pasen dit jaar? Of wordt dit ook geannuleerd of verplaatst J? Nee joh. Ondanks de crazy times waar we ons in bevinden, gaan we natuurlijk gewoon Pasen vieren. Een beetje anders en waarschijnlijk iets minimaler. Maar juist nu, is het zo belangrijk om ieder moment dat zich aandient aan te grijpen om er gewoon een klein feestje van te maken. Want ook kleine feestjes zijn feestjes! 

Food makes the good times even better. En daarom maakte ik dit simpele maar wel smaakvolle diner, wat helemaal door kan als Paas inspiratie! De gele accessoires en paashazen moet je er maar even bij denken, want die heb ik niet, en gezien thuis blijven de missie is, vond ik het ook niet zo nodig daar nou speciaal voor op pad te gaan.

 

Goed vlees heeft weinig nodig. En dat bewijst Peter’s Farm maar weer met deze kalfsribeye.

 

Het vlees zelf is alleen kort gegrild en op smaak gebracht met peper en zout. Met een zelfgemaakte chimichurri geef je er net dat beetje extra aan. Lekker met een frisse mais salade en krieltjes uit de oven!

Over Peter's Farm

Peter’s Farm staat voor diervriendelijke overtuigingen en streeft naar een natuurlijke leefomgeving voor de kalveren.

Op een Peter's Farm leven kalveren samen in kuddes van ongeveer 60 dieren.

 

Dierenwelzijn, rust en de vrijheid voor de kalveren komen tot uiting in de kwaliteit en de smaak van het Peter's Farm Kalfsvlees. De voedselveiligheid wordt maximaal gegarandeerd en de transparantie van Peter's Farm bied je de mogelijkheid om de herkomst van de producten te traceren tot op de boerderij. 

Waar te koop?

Peter's Farm Kalfsvleesproducten vind je in Nederland bij een aantal grote supermarkten, groothandels en speciaalzaken als PLUS supermarkten, HANOS en SLIGRO. Meer informatie vind je op de website van Peter's Farm.

Het recept vind je ook hier.

Recept

Recept

Kalfsribeye  met chimicurri, mais salade en krieltjes uit de oven

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

Chimichurri, voor meerdere porties

20 gram platte peterselie

2 teentjes knoflook

1 sjalotje

1 tl gedroogde oregano

1 kleine rode peper

3 el rode wijn azijn

Snufje zout

Snufje peper

100 ml extra-virgin olijfolie

 

Mais salade

1 blikje mais van 300 gram uitlek gewicht 285 gram

1 rode paprika in blokjes

20 cherry tomaatjes gehalveerd

½ bakje koriander (of peterselie)

3 lenteui in ringetjes

1 jalapeno peper in kleine blokjes

80 gram feta kaas verkruimeld

Halve rode ui in halve ringetjes

 

Dressing voor de salade

2 el limoensap

1 tl honing

Snufje cayenne peper

Snufje knoflookpoeder

Snufje uienpoeder

Zout/peper

1 el extra virgin olijfolie

 

Krieltjes uit de oven

400 gram krieltjes

1 el olijfolie

Peper

Zout

 

Kalfsribeye

2 ribeyes

Beetje olijfolie

Peper/zout

 

Bereidingswijze

Chimichurri

Hak de peterselie fijn met een mes. Snipper het sjalotje. Snijd de rode peper in kleine stukjes en pers de knoflook. Doe dit allemaal samen met de rode wijn azijn, gedroogde oregano, peper en zout in de keukenmachine en maal tot een grof mengsel. Doe dit in een bakje en giet er 100 ml olijfolie bij. Roer door en laat even zo staan zodat de smaken goed kunnen combineren. Bewaar in de koelkast.

 

Mais salade

Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Maak de dressing en meng dit door de mais salade.

 

Krieltjes met schil uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden

Maak de krieltjes schoon en halveer deze. Meng in een ovenschaal met de olijfolie, peper en zout. Je kunt er ook wat verse kruiden bij doen als tijm en/of rozemarijn.

Bak de aardappeltjes 35 à 40 minuten tot ze bruin kleuren.

 

Kalfsribeye

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Besmeer met een kwastje een klein beetje met olijfolie en peper en zout. Verwarm een grillplaat of grillpan tot deze heet is.

Grill de ribeye per kant zo’n twee minuten. Pak het vlees in aluminiumfolie en laat even 5 minuten rusten. Snijd erna het vlees in plakjes, leg op een bord en combineer met de chimichurri.

 

Serveer met de mais salade en krieltjes uit de oven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0