De Notenlaer: van noten tot superfood

Soms zijn er van die pakketjes waar je gewoon een klein sprongetje van in de lucht doet. Mijn pakketje van de Notenlaer was er zo één hoor jongens, vreugde dansjes alles hier. Niet omdat het nu zo'n uitzonderlijk bijzonder pakketje was maar wel omdat ik gewoon een sucker ben voor nuts&seeds. En dan vooral die van goeie kwaliteit. Als foodie zijnde zijn producten als noten, pitten, zaden en dadels eigenlijk onmisbaar in het keukenkastje. Nou mijn kastje barst weer uit zijn voegen nu, thanks! Lees verder om te zien wat er in dit pakket zat en nog belangrijker, wat je ermee kunt doen!

Over de Notenlaer

De Notenlaer is een familiebedrijf met ruim 25 jaar ervaring in de notenbranche. De Notenlaer biedt een zeer ruim assortiment aan op het gebied van verse noten, gedroogd fruit, superfood, muesli, zaden & pitten, cacao & zoetwaren, natuurvoeding en snacks. De keuze is dus reuze! En dit voor scherpe prijsjes. Elke bestelling wordt dagvers gebrand en verpakt, waardoor absolute versheid gegarandeerd is.

 

Ook fijn; je hoeft niet lang te wachten tot je met je hoofd in de verse nootjes kan duiken, als je je bestelling op werkdagen voor 15:00 uur plaatst, dan heb je de volgende dag jouw bestelling al in huis.

Voor de wereldverbeteraars onder ons; je kunt ervoor kiezen je producten in een milieuvriendelijke composteerbare verpakking te laten versturen. Goed voor het milieu dus, alle beetjes helpen. Nog niet overtuigd? Misschien wel als ik je iets meer vertel over het assortiment en wat je daar allemaal voor lekkers kunt vinden.

Het assortiment

De Notenlaer biedt een zeer ruim assortiment aan op het gebied van verse noten, gedroogd fruit, superfood, muesli, zaden & pitten, cacao & zoetwaren, natuurvoeding en snacks. Het assortiment is altijd up-to-date en speelt in op de laatste trends. 

Ik mocht een aantal producten uitzoeken uit de webshop, maar koos ervoor mij te laten verrassen met een door de Notenlaer zelf samengesteld pakket want ik ben een typisch gevalletje 'ik kan niet kiezen'. De keuze in de webshop is namelijk behoorlijk groot en ik ben gek op noten en superfood, dus zelf kiezen was écht onbegonnen werk :) 

 

Ik ontving uiteindelijk deze super fijne producten thuis:

Amandelmeel

Bruine amandelen

Lijnzaad

Gedroogde cranberry

Chiazaad

Quinoa

Medjoul dadels&

Zonnebloempitten

 

Happy days! Producten die ik allemaal al wel ken en wekelijks, sommigen zelfs dagelijks, wel gebruikt worden in mijn supervood keukentje dus hier weet ik wel raad mee. Ik maakte er onder andere onderstaande twee receptjes mee; raw lemon cheesecakes en een pompoen smoothiebowl. In de recepten kun je direct doorklikken naar de producten in de webshop. Handig hè!

 

Naast dat je de producten kunt verwerken in recepten kun je ze natuurlijk ook gewoon 'los' gebruiken. Pitten en zaden zijn lekker voor in je yoghurt, maar ook noten kun je aan ieder ontbijtje wel toevoegen. Mijn numero uno van de geprobeerde producten van de Notenlaer is met stip op één; de medjoul dadels. En die zijn dus ook al op, huil. Echt heerlijk zacht en zoet en die zou ik zeker in je online mandje gooien!

Raw lemon cheesecakes

Recept voor 4 stuks

 

Ingrediënten

Voor de bodem

80 gram amandelen (bruin)

1 dadel

1 el chiazaad 

1 el maple syrup

1 el kokosolie (gesmolten)

 

Voor de 'cheesecake'

110 gram cashewnoten

2 el kokosolie (gesmolten)

2 el maple syrup

Halve tl vanille poeder

Halve tl kurkuma poeder

5 el citroensap

Rasp van 1 citroen

 

Bereidingswijze 

Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot het een sticky geheel is. Het hoeft niet helemaal fijngemalen te zijn, beetje grof houden. Verdeel over de bodem van 4 siliconen cupcake cups. Druk goed aan. Zet in de koelkast.

 

Week ondertussen de cashewnoten in gekookt water voor een half uurtje.

Giet dit af en meng met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Laat dit draaien tot het een glad geheel is. Duurt even. Schraap het cashewmengsel steeds van de zijkanten af en zet de keukenmachine weer aan. Verdeel dit over de 4 bodems en laat een uurtje of 6/een nachtje in de koelkast opstijven.

Pompoen smoothiebowl

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

200 gram geroosterde pompoen (afgekoeld)

100 gram bevroren banaan 

50 gram bevroren mango

1 dadel

50 ml amandelmelk ongezoet

1 tl kaneel

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een romig en egaal mengsel hebt.

 

Topping tips

Geroosterde kokosflakes,

Pompoenpitjes en

zonnebloempitten

Meer info?

Voor meer informatie of  het aanschaffen van de producten kun je terecht op de website van de Notenlaer.

Reactie schrijven

Commentaren: 0