Puur Nordic: Scandinavische superfoods

Puur Nordic brengt superfoods, gezondheidsproducten en supplementen rechtstreeks vanuit Scandinavië naar jouw keukenkastje! Interessant, als Ms. Supervood moest ik die superfoods natuurlijk wel even aan een klein testje onderwerpen. 

 

Zoals je misschien wel weet denk ik niet dat superfoods  de grote wondermiddelen van deze wereld zijn. Wel denk ik dat ze een goede en gezonde aanvulling kunnen zijn op jouw healthy lifestyle. Puur Nordic verkoopt bijvoorbeeld chiazaad, chaga poeder en bessen poeder. 

 

Ik probeerde het chiazaad en de hennep en bessen poeder mix. De bessen poeder mix kun je gemakkelijk toevoegen aan je ontbijt door het in een smoothie te verwerken bijvoorbeeld. De bessen poeder is een melange van eiwitten, vezels en goede vetten. De zwarte appelbessen, zwarte bessen en blauwe bosbessen voegen enorme hoeveelheden vitamines en antioxidanten toe aan de poeder en geven tevens een natuurlijke zoete smaak. Klinkt gezond, right!? 

 

Chiazaad is voor mij niets nieuws. Van chia is bekend dat het veel gezondheidsbeschermende ingrediënten bevat, zoals omega 3-vetzuren, eiwitten, vezels en bovendien magnesium en calcium. Ook dit kun je toevoegen aan je yoghurt, smoothie of havermout ontbijtje.  

 

Beiden lekker! En over die gezondheidsvoordelen, tja, daar merk ik na twee ontbijtjes nog vrij weinig van, maar wie weet :)

Overnight oats met blauwe bessen

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

100 gram blauwe bessen (diepvrie)

100 ml ongezoete amandelmelk

25 gram plantaardige kwark (Alpro Go On)

50 gram havermout

1 el chiazaad van Puur Nordic

1 el Hennep & bessenpoeder mix van Puur Nordic

1 grote el kokosrasp

 

Benodigdheden

Blender

Schaaltje

 

Bereidingswijze

Doe de blauwe bessen samen met de amandelmelk en de Alpro Go On in de blender en meng tot een egaal geheel. Doe dit in een schaaltje en roer daar de havermout, chia en kokosrasp met een lepel doorheen. Laat dit een nachtje afgedekt in de koelkast staan. De volgende dag kun je het direct opeten of leuk in een glas doen. Ik schepte er nog een lepel kwark tussen en maakt het af met wat vers fruit en kokosrasp.

Perzik-vanille smoothiebowl

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

 

1150 gram bevroren banaan

100 gram hüttenkäse kwark (of normale kwark)

100 gram perzik (bevroren)

50 ml water

1 tl honing

15 gram bio whey (optioneel)

Mespuntje vanille essence

 

Topping

Vers fruit

Granola

Chiazaad van Puur Nordic

Notenpasta

 

Benodigdheden

Blender

Schaaltje

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten samen in de blender en laat draaien tot je een egale massa hebt. Als de blender niet doordraait kun je er nog wat extra water bij voegen. Maak af met de toppings!

Meer info?

Voor meer informatie, recepten en/of  het aanschaffen van de producten kun je terecht op de website van Puur Nordic