Review: Up & Go - Drinkontbijt

Ontbijtdrinks! Nadat ik ze al veelvuldig op de Social Media kanalen voorbij heb zien komen kreeg ook ik een pakketje van Up & Go bezorgd om deze hippe drankjes te proberen. Ontbijt is mijn favoriete moment van de dag en alhoewel ik hou van uitgebreide ontbijtjes die een lust voor het oog zijn, ben ik stiekem ook een enorm gemakzuchtig persoon en klinkt 'snel en gemakkelijk' mij als muziek in de oren. Zijn deze drink-ontbijtjes mijn nieuwe life savers? Je leest het hier!

Op de één of andere manier past het beeld van 'kant en klaar' producten niet helemaal binnen de kaders die vaak gesteld worden aan een healthy lifestyle. Alles zelf maken en zo vers mogelijk lijkt de norm. Tja.. de belanden we denk ik op het oneindige discussiepunt 'wat is gezond?'. En dat gaan we dus vooral even lekker niet doen nu ha-ha. Gezond heeft alles te maken met balans en afwisseling naar mijn idee. En dus ga je van een ontbijtje uit een kartonnen pakje écht niet dood. Sterker nog, de ontbijtdrinks van Up& Go hebben een hoop voordelen! Let me tell you all about it!

Over Up& Go

Up & Go is een drinkontbijt uitgevonden in Down Under Australië en daar razend populair. Het claimt een snel en lekker ontbijt te bieden in de vorm van een drink.

 

 

De ontbijtdrinks van Up& Go zouden gezond en voedzaam zijn en je een energieke start van de dag geven! Doordat het kant en klaar is hou je tijd over voor de echt belangrijke zaken in het leven :) aldus Up & Go.

 

Nou dat komt helemaal goed uit jongens want tien minuten in de ochtend tellen gevoelsmatig zeker voor een uur :) Iets langer blijven liggen.. of mijn haar een keer föhnen voor ik naar werk ga.. of.. stofzuigen. Heel veel belangrijke zaken te doen 's ochtends ja zoals je kunt lezen!

De vier smaken

De ontbijtdrinks van Up & Go zijn er in vier verschillende varianten namelijk;

 • Milk Chocolate
 • Banana & Honey
 • Raspberry & Strawberry
 • Vanilla

 

Te koop bij: Albert Heijn

 

Prijs: €1,59 voor 330 ml

Mijn oordeel

Nou het heeft even geduurd, trage harry is my middle name af en toe, maar inmiddels heb ik alle smaken van de Up & Go ontbijtjes geproefd en getest! Ik heb ze meegenomen tijdens een weekendje kamperen a.k.a. 'kramperen' in het bos, leek me mega handig :) Ik ben begonnen met de chocolade smaak, maar dat zal je vast niet verbazen :) Dat was een goede keuze in ieder geval! Mijn eerste gedachte was 'halleluja géén stukjes' haha en mijn tweede was 'yes!! Choco met een vleugje haver, love it!'

 

Ook over de andere drie varianten ben ik positief qua smaak, alhoewel ik framboos-aardbei wat vlak vond qua smaak, dit is dan ook mijn minst favoriete smaak. Kwestie van persoonlijke smaak I guess. De drinks hebben een lichte haversmaak, wat ik erg lekker vind. Ze smaken absoluut niet chemisch en zijn zeker niet te zoet. Van de vier smaken is mijn favoriet de vanille. Denk ik..? Of toch choco? Nee vanille toch wel, voor de verandering!

 

Mijn positieve punten op een rijtje;

 • Snel en gemakkelijk; ik ben een voorstander van zo lang mogelijk in bed blijven liggen ha-ha vooral nu de dagen donkerder en korter worden
 • Geen afwas 's ochtends; told you, gemak is everything!
 • Hoog in eiwitten; 15 gram eiwitten per pakje
 • Laag in vetten
 • Hoog in vezels; de drinks bevatten volkoren havermout
 • Goede voedingswaarden; de drinks bevatten veel (toegevoegde) vitaminen en mineralen
 • Geen stukjes; de drinks hebben een gladde structuur. 
 • De drinks zijn vegetarisch (niet vegan)
 • Last but not least of course; erg lekker van smaak!

Nog twee kleine side notes;

 • Suiker; de drinks bevatten suiker. Op zich geen drama, als je een kommetje havermout maakt met plantaardige melk en daar honing doorheen doet eet je tenslotte ook gewoon suikers. Dit schrikt mij dus in ieder geval niet af.
 • Matig vullend; ik heb na zo'n anderhalf uur toch wel weer trek! Maar dit heb ik ook als ik ontbijt met alleen een smoothie bijvoorbeeld dus dat ligt misschien gewoon aan mij. 

Dé hamvraag; Zijn de drinks gezond? Naar mijn mening, ik ben ui-te-raard geen deskundige, zijn de drinks prima in te passen in jouw gezonde levensstijl. Niet voor iedere dag, zeker voor af en toe. Gemak dient de mens hoor, hello!!

De prijs/kwaliteit verhouding is ook redelijk, hou de Albert Heijn Bonus ook vooral in de gaten zou ik zeggen.  

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Up & Go.

Volg Up & Go ook op Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en voor meer ontbijtinspiratie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0