Review: Pure Gold Collagen

Vorig jaar ben ik 30 geworden. Dat was pijnlijk. Dramatisch. Verschrikkelijk. Ik ben een week naar Londen gevlucht om onder te duiken voor eventuele 'surprise parties'. Nu bijna een jaar later ben ik wel aan het idee gewend. Ik was bang dat het verval als een bom in zou slaan na mijn dertigste maar dat viel gelukkig wel mee, ik moet af en toe nog steeds mijn legitimatie laten zien als ik alcohol koop, yay! Een gezonde en fitte levensstijl draagt vast ook bij aan een jongere uitstraling máár alle beetjes helpen. Daarom leek een maand Pure Gold Collagen testen me helemaal geen slecht idee. 30 maanden jonger in 30 dagen misschien? Wie weet!

 

Pure Gold Collagen

Gold Collagen is een vloeibaar beauty voedingssupplement. Het drankje bevat een unieke mix van actieve ingrediënten als gehydrolyseerd collageen en hyalonzuur. Beiden bekend vanwege hun anti-ageing effect. Gold Collagen voedt van binnen uit en is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid, haar en nagels te bevorderen. Het stimuleert de huidhydratatie en de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine. Met als resultaat: een jongere en gezonde huid. Vloeibare collageen zou veel efficiënter zijn dan bijvoorbeeld serums omdat het van binnen uit de diepste huidlaag kan bereiken.

 

Gold Collagen is wetenschappelijk getest en onderbouwd. Volgens de website is het wetenschappelijk bewezen dat een dagelijkse inname van Pure Gold Collagen de huidhydratatie verhoogt, de zichtbaarheid van rimpels vermindert en de huidelasticiteit verbetert. Consumenten ervaren ook een meer glanzende huid en een egalere huid.

De test

Ik heb een 30-daagse kuur toegestuurd gekregen om te testen. Dat zijn dus 30 flesjes van 50 ml. Het is de bedoeling dat je dagelijks één flesje Gold Collagen drinkt 's morgens en bij voorkeur op een nuchtere maag.

 

Mijn moeder stuurde me gelijk na het plaatsen van de eerste foto en aankondiging van de test op Instagram, een berichtje of ik de test niet toevallig aan haar wilde uitbesteden. Zij was van mening dat zij de kuur harder kon gebruiken voor haar rimpels. Tja, sorry mam, maar voor een representatief oordeel wilde ik het toch echt graag zelf ervaren!

 

De vormgeving van het product is wat mij betreft erg mooi en aantrekkelijk. Alleen bij het zien van de leuke flesjes was ik al enthousiast! Bij het opendraaien van flesje numero één steeg de zoete geur me even naar het hoofd. Héél zoet. Maar hey, ik hou van zoet dus ik vond het eigenlijk best lekker! Een fruitige smaak, ik kon niet helemaal ontdekken wat voor smaak maar volgens de website is dit dus perzik/passievrucht.

 

"Foodie" als ik ben heb ik natuurlijk wel de ingrediënten en voedingswaarden aan een klein onderzoekje onderworpen. Gold Collagen bevat in ieder geval geen suiker en geen gluten. Een flesje bevat 22 kcal. 

 

Mijn grootste uitdaging in deze test was zorgen dat ik het dagelijks nemen van een flesje niet zou vergeten. Dat is in ieder geval wel geslaagd. Ik heb 30 dagen achtereenvolgend netjes mijn Gold Collagen shots genomen. Het onderdeel 'op een nuchtere maag' faalde soms wel een beetje. Lees: al een half schaaltje havermout achter m'n kiezen als ik er ineens achter kwam dat ik mijn 'daily shot' nog moest nemen. Eerste oordeel is dus vooral: lekkere smaak! Geen rare bijwerkingen op mijn maag, die nog wel eens snel van slag kan zijn. Maar behalve lekker moest het natuurlijk óók nog werken. Of dat het geval was lees je hieronder!

Het eindoordeel

Ik had natuurlijk voor- en na foto's en hele grote close ups van mijn gezicht kunnen maken en plaatsen. Maar omdat ik jullie niet gelijk een hartverzakking wil bezorgen heb ik de close ups maar achterwege gelaten. Jullie zullen mij op mijn woord moeten geloven, ik heb namelijk geen aandelen dus ik heb weinig reden om hier een onzin praatje te gaan 'verkopen'. Voor het beste resultaat wordt een kuur van 90 dagen aangeraden maar in 30 dagen zou je verschil moeten kunnen merken.

 

Ik heb een kuur van 30 dagen gevolgd en ik ga jullie niet langer in spanning houden; ik ben enthousiast! Wat ik merk is dat mijn huid glanzender en stralender lijkt. Sterker nog; ik heb hier ook twee keer een opmerking over gehad op werk. Het kan natuurlijk zijn dat het gewoon een versierpoging van een agentje was maar het is wel opvallend. In de wintermaanden voelt mijn huid soms droog en trekkerig, mijn huid voelt na deze kuur gevoed en verzorgd aan. Over rimpels kan ik niet heel veel zeggen. Ik heb misschien wat fijne lijntjes bij mijn ogen maar ik zie daar niet direct verschil in na een maand gebruik.  Het voelt in ieder geval als een echte oppepper voor mijn huid maar ook mijn nagels en haren ondervinden positieve effecten. Mijn haar lijkt sterker en minder breekbaar en het glanst. Hetzelfde geld voor mijn nagels. Door het vele koken en vooral afwassen willen ze nog wel eens snel dun worden en scheuren. Mijn nagels zijn zeker steviger.

 

Pure Gold Collagen bevat 100% van de dagelijks aanbevolen dosis vitamine B6 en zou dus ook een energie boost geven. Ik heb het gevoel dat ook dit zeker van toepassing is bij mij. Het is natuurlijk moeilijk om te zeggen of mijn energie toename gekoppeld is aan het gebruik van Gold Collagen maar ik voel me de laatste weken wel écht heel energiek.

 

Positieve effecten dus op zowelmijn huid, haar en nagels. Negatieve effecten zijn er wat mij betreft niet behalve dat dit geen goedkope grap is en daarom mogelijk niet voor iedereen is weggelegd. Voor een 30-daagse kuur betaal je zo'n €126. Ik zit er wel aan te denken om de drie maanden kuur te gaan afmaken om in ieder geval het effect nog beter te kunnen meten!

Meer info?

Gold Collagen is exclusief verkrijgbaar in de Nederlandse apotheek. Voor verkooppunten of meer informatie kun je de website bezoeken. Volg Gold Collagen ook op Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Kathy (donderdag, 22 februari 2018 23:22)

  Hoi Laura,

  Ben erg benieuwd of je de 90 daagde kuur hebt afgemaakt. En wat je bevindingen zijn.

  Gr Kathy

 • #2

  Kel (vrijdag, 23 maart 2018 20:32)

  Heb net de 30 dagen kuut besteld. Ben benieuwd hoe je de 90 dagen hebt ondervonden.

 • #3

  Wesenbeek Lynn (donderdag, 12 juli 2018 07:39)

  Gold-collagen laten testen door een 30-jarige!? Hoe bedenken jullie het.

 • #4

  Sammie (maandag, 01 oktober 2018 10:33)

  Ik ben een vrouw van 56 jaar, maar lijk veel jonger. Vroeger vond ik dat erg, maar nu niet meer natuurlijk. Wel begin ik wat rimpels te krijgen. Jammer dat je het je moeder niet hebt laten proberen. Zij zou een goede referentie geweest zijn voor vrouwen (mannen) van míjn leeftijd (!)wat de rimpels betreft. Ik heb een dochter van 27 en zoon van 30 en die hebben ook nog geen enkel lijntje en zou ik deze kuur niet aanbevelen. De geloofwaardigheid wat vermindering van rimpels belooft, vooral voor mensen van 40 plus, weten we met jouw test helaas dus nog niet. Wel fijn om te weten is dat je haar en nagels er wel sterker van worden. Ik ga het dus zelf maar eens uitproberen. Vr gr Sammie