Friday Five: Favoriete tussendoor-repen

Kijk, we weten natuurlijk allemaal dat zelfgemaakte tussendoortjes gezonder zijn. Vaak ook lekkerder zelfs. En niet te vergeten financieel voordeliger. Maar.. confession time! Zo heel af en toe ben ik een luie 'super-voodie' en koop ik gewoon tussendoortjes in de winkel. Ben jij soms ook een luie foodie, lees dan vooral verder, want ik zet de vijf allerlekkerste zelf gekochte tussendoor repen op een rijtje.

De vijf hieronder genoemde repen vind ik persoonlijk het lekkerste. Of ze gezond zijn, je helpen afvallen, helpen bij spieropbouw of wat dan ook, geen flauw idee! Ik eet ze puur omdat ik ze lekker vind. Ik ben van mening dat ze prima weg te zetten zijn in de categorie 'gezond' zolang je ze niet iedere dag eet en niet per tien tegelijk. Wel bevatten ze allemaal suiker, natuurlijke suikers weliswaar, wat toch ietsje pietsje beter is als geraffineerde suikers. Maar zoals met zoveel dingen, wanneer je ze met mate eet zal je ook dit gewoon overleven. Ik besef me goed dat deze repen allemaal niet heel goedkoop zijn. De laatste keer dat ik mijn bankrekening checkte was ik nog geen miljonair dus ik koop deze repen dan ook over het algemeen wanneer ze in de aanbieding zijn. Bij Holland& Barrett heb je vaak acties als 'tweede product 50% korting' en bij Albert Heijn kun je sommige repen in een 3-pack of 4-pack kopen wat eindstand ook voordeliger is.

 

In willekeurige volgorde zijn dit mijn all time favorites. Uiteraard ben ik ook zeer benieuwd naar die van jullie, misschien overtuig je me, laat het vooral weten in een reactie!


1. Rhythm 108 Choco Walnut Brownie

Oké ik zei dan wel 'willekeurige' volgorde maar stiekem is dit wel echt mijn nummer één. Want: chocola, duh! Nee even zonder gekkigheid, deze brownies zijn echt mega lekker. Smeuïg als een brownie maar veel gezonder dan de real deal. Ik heb er ooit één in een testpakketje ontvangen en ze sindsdien al iets te vaak gekocht. Deze brownie is gemaakt van o.a. dadel, cacao, melk, walnoten en cashewnoten. De bars zijn biologisch en glutenvrij.

 

Voedingswaarde per brownie (42g): Energie: 693kJ/166kcal Vet: 9.1g waarvan verzadigd: 3.6g Koolhydraten: 15g waarvan suikers: 12.5g Vezels: 3.4g Eiwit: 4.3g Zout: 0.034g Calcium: 65mg

Waar te koop: o.a. Holland& Barrett

Prijs: €1,89 per stuk


2. The Primal Pantry Hazelnoot & Cacao

Hazelnoot en cacao, een match made in heaven. Op de één of andere manier geeft dat me toch een beetje het Nutella smaak-idee, alleen dan in dit geval in de vorm van een reep en gezonder. De repen van The Primal Pantry zijn allemaal natuurlijk en koud geperst. Deze variant is veruit mijn favoriet! Hij bestaat uit hazelnoten, amandelnoten, cacaopoeder, vanillepoeder en amandelolie. Deze reep is glutenvrij, zuivelvrij en veganistisch.

 

Voedingswaarde per reep: Energie: 799kJ/192kcal Vet: 10,6g waarvan verzadigd: 1,0g Koolhydraten: 18,4g waarvan suikers: 17,5g Vezels: 3,0g Eiwit: 4,1g Zout: 0,01g

Waar te koop: o.a. Albert Heijn

Prijs: €1,75 per stuk


3. Nakd Cacao Orange

Oké ik geloof dat er inmiddels een patroon zichtbaar wordt. Ik heb duidelijk 'iets' met cacao in repen. I just love chocolate! En dan helemaal de combi cacao-orange, echt the bomb! De Nakd repen zijn denk ik het meest bekend en populair als ik mijn blik eens over Instagram heen laat gaan. Niet geheel onterecht, ze zijn ook gewoon erg lekker en bevatten geen rare toevoegingen. Van alle Nakd repen is dit denk ik wel mijn favoriet. Denk ik, want soms heb ik ineens weer een 'cashew cookie' fase, die is namelijk ook wel erg lekker. Tipje: snijd de reep ook eens in stukjes en doe hem door je yoghurt! Deze reep bevat dadel, cashewnoten, rozijnen, cacao en een vleugje natuurlijke sinaasappelaroma. De reep is glutenvrij, zuivelvrij en veganistisch.

 

Voedingswaarde per reep: Energie: 607kJ/145kcal Vet: 7g waarvan verzadigd: 1,5g Koolhydraten: 15,8g waarvan suikers: 13,6g Vezels: 2,2g Eiwit: 3,9g Zout: <0,1g

Waar te koop: o.a. Albert Heijn

Prijs: €2,99 voor 4 repen, maakt 0€0,75 per stuk


4. Rude Health The Peanut

Naast choco/cacao in repen is mijn andere 'dingetje' toch wel pinda's. Want hoe kan het ook anders: peanutbutter lover! Deze repen zijn simpel en bevatten eigenlijk weinig ingrediënten, juist hierdoor proef je gewoon goed de pinda smaak. Aanradertje voor al mijn pinda-lovers out there! De reep bevat dadels, pinda's zonnebloempitten, pompoenpitten en zeezout. De reep is glutenvrij.

 

Voedingswaarde per reep: Energie: 641kJ/153Kcal Vet: 8,4g waarvan verzadigd: 1,4g Koolhydraten: 13,6g waarvan suikers: 12g Vezels: 1,9g Eiwitten: 4,9g Zout: 0,04g

Waar te koop: o.a. Holland& Barrett

Prijs: €1,39 per stuk

 


5. TREK Banana Bread Flapjack

Ook deze reep behoort dus tot mijn favorieten. De banaan smaak is goed en niet chemisch, wat wel vaak het geval is met banaan-achtige producten. Ik vind dit de reep die het beste vult. Het is wel de reep met de meeste calorieën maar heeft daarentegen ook een opvallend hoog proteïne gehalte. De reep bevat o.a. haver, soja-eiwit en gedroogde banaan stukken. De reep is vegan en glutenvrij. 

 

Voedingswaarde per reep: Energie: 872kJ/208Kcal Vet: 9,5gr waarvan verzadigd: 3,1g Koolhydraten: 19,7g waarvan suikers: 12,3g Vezels: 2,0g Eiwitten: 10,2g Zout: 0,5g

Waar te koop: o.a. Albert Heijn

Prijs: Los €1,59, nu bij Albert Heijn te koop in een drie-pack voor €3,29 = €1,10 p.s.


Reactie schrijven

Commentaren: 0