Review: MyMuesli

Toen de pakketjes-man aan de deur stond met mijn verwachte MyMuesli pakket wilde ik hem omhelzen! Oké spreekwoordelijk gezien dan, hij is niet he-le-maal mijn type en daarnaast wil hij ook geen omhelzing van mij. Hij haat me, want ik ben nooit thuis om mijn pakketjes aan te nemen. Toevallig vandaag wel, lucky me. Maar goed, Ik was dus blij met de aankomt van dit pakketje. Heel blij zelfs! Vijf bussen vol met muesli en granola én nog een 6-pack MyMuesli 2 go. Dit moest wel dé muesli hemel zijn. Dacht ik. Of die gedachte werkelijkheid werd, lees je hier!

Maar first things first. Wie of wat is MyMuesli eigenlijk? MyMuesli is een van oorsprong Duits bedrijf. In 2007 ging MyMuesli online als eerste aanbieder van customized muesli. Sinds juni 2010 is er een Nederlandse Mymuesli online. Vorig jaar is er zelfs een heuse MyMuesli winkel geopend in Utrecht. Bij MyMuesli kun je je eigen persoonlijke muesli samenstellen, je hebt keuze uit meer dan 80 biologische ingrediënten en kunt er een leuke fancy naam aan geven. Als je net als mij last heb van het ik-kan-niet-kiezen-syndroom bestel je gewoon één van de kant-en-klare mixen. Ook hierin is zeker keuze genoeg. Van muesli tot granola tot paleo mixen zonder granen.

 

Genoeg geschiedenis les voor nu. Testing 1, 2, 3. Let the games begin want ik kan niet wachten om ze allemaal te proberen!  

Mijn top 5


1. Cranberry Pistachio Granola

Deze granola is echt by far mijn favoriet! Geen twijfel over mogelijk. Ik ben er door deze test achter gekomen dat granola sowieso meer mijn ding is dan muesli. Het verschil zit hem er in dat granola gebakken wordt waardoor het lekker krokant wordt. Dat is dan ook precies hoe deze granola zich laat omschrijven. Krokant, fruitig, en een goede balans tussen zoet-zuur. Iets meer zuur dan zoet. Deze granola bestaat uit havermout die krokant gebakken is in biologische bijenhoning. Samen met framboos, kers, cranberry, pistache en cashew is dit dus een echte winnende combi! Naast de smaak ben ik ook wel blij verrast door de kleur. De framboos en pistache geven deze granola een kleurrijk geheel, staat leuk in je hippe smoothiebowl. Het oog wil natuurlijk ook wat!


2. Blueberry Vanilla Granola

Jep, ook op de tweede plek staat een granola variant. Ook deze is erg lekker, misschien wel net zo lekker als de cranberry pistachio granola. Deze granola is iets zoeter en minder zuur dan zijn voorganger. Ook hier is de basis heerlijk krokante havervlokken. Dit in combinatie met o.a. bosbessen, appel stukjes en pecannoten. De vanille smaak proef je er licht doorheen. Deze bus is bijna leeg dus ik kan denk ik wel concluderen dat dit een succesje is!


3. Coconut Crunchy Paleo 

Oeh! Ik was eigenlijk best wel blij verrast toen ik deze bus opentrok. Veel gevriesdroogde framboos en nog meer kokos flakes! Ik ben een echte kokos-lover dus mijn hart ging hier wel een tikje sneller van kloppen. Deze 'muesli' is dus eigenlijk geen muesli en ook geen granola. Het is een mix van noten en zaden met kokossnippers en gevriesdroogde frambozen, aardbeien en bosbessen. Weer iets heel anders als de granola's maar wel erg lekker, de kokos flakes geven het toch een crunchy geheel met een goeie bite. Perfect voor mensen die geen granen eten of lowcarb eten, 50 gram van deze paleo mix bevat namelijk maar 7 gram koolhydraten. Ik ga deze zeker nog eens bestellen als de bus leeg is. Dit is wel de duurste variant van het stel en heeft minder inhoud als de andere bussen.


4. Balance Muesli

Balans muesli. Mijn eerste gedachte? Klinkt gezond. Volgens de beschrijving is deze muesli caloriearm en rijk aan vezels. Mijn tweede gedachte? Fruitig! Deze muesli bevat o.a. stukjes aardbei, vijg, banaan en zwarte bes. Het ziet er uit én proeft als een uitgebalanceerde muesli die allerlei goede voedingsstoffen en vezels bevat. Een prima bijdrage aan je dagelijkse eetpatroon als ik het zo lees. Ik hou wel echt héél erg van zoet, dus deze muesli is een dikke 'YAY' voor mij en voor alle andere zoetekauwen onder ons. Lekker!


5. Superfruit Muesli

Hmm.. deze superfruit muesli mix is erg 'muesli-achtig'. Duh. Ongebakken haver- en spelt flakes dus in combinatie met o.a. frambozen, cranberry, aardbeien, zwarte bes en granaatappel pitjes. Direct valt op dat de muesli goed gevuld is met het gedroogde fruit. Ik mis toch een beetje het crunchy en knapperige dat de granola wél heeft. Maar lekker is hij zeker, niks mis mee. Maar niet mijn all time favoriet.


Het eindoordeel

Tja.. mocht het nog niet duidelijk geworden zijn na de voorgaande omschrijving óf mocht je dat overgeslagen hebben en alleen het eindoordeel willen lezen, ik ben mega enthousiast! De mixen van MyMuesli zijn lekker, punt. Het valt mij op dat de bussen enorm goed gevuld zijn. In de 'noten-muesli' die ik wel eens in de supermarkt koop mag je blij zijn als je twee noten in de verpakking terug kan vinden. Dat is bij MyMuesli in ieder geval zeker niet het geval, rijkelijk gevuld dus! Daarnaast is het aanbod enorm gevarieerd óf kan je zelf naar harte lust combineren. Ook het feit dat er gewerkt wordt met biologische producten en de mixen geen extra toegevoegde suikers bevatten spreekt mij aan. De prijs per variant verschilt. Voor deze vijf varianten (500/575 gram) betaal je tussen de €7,90 en €12,90 euro. Niet goedkoop maar het geld naar mijn mening heel hard waard. 

Meer info?

Voor meer informatie over MyMuesli kun je de website bezoeken. Volg MyMuesli op Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en voor ontbijt inspiratie.

 

Wil je direct bestellen? Bestel via deze link, je krijgt dan 6 gratis MyMuesli 2 go's bij iedere bestelling boven de 10 euro. Doe het wel snel, deze aanbieding loopt tot 20 maart.

Reactie schrijven

Commentaren: 0