Gespot: 10 nieuwe food-producten

"My bank statement is basically a food diary", een quote waar ik me wel lichtelijk door aangesproken voel. Het hebben van een blog levert af en toe wel wat voordelen op, zo krijg je nog wel eens wat nieuwe producten toegestuurd. Neemt niet weg dat ik daarnaast zelf ook nog bést wel veel geld uitgeef aan boodschappen. Op de één of andere manier wordt mijn aandacht altijd getrokken door nieuwe producten in de supermarkt (in kledingwinkels ook for that matter) en wil ik het hebben! 

Toevallig heb ik de afgelopen twee weken voornamelijk boodschappen gedaan bij de Albert Heijn. Máár niet getreurd, ook ik ben zeker iemand die aanbiedingen afloopt en zo eens in de week/twee weken een rondje Lidl, Aldi, Action etc. doet. Aan het begin van de maand denk ik altijd dat ik rijk ben en ga ik alleen naar de Albert Heijn. Aan het einde van de maand valt dat toch wat tegen en heb ik nog €15 euro voor anderhalve week, dan wordt het ineens een uitdaging om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. Dus ook nieuwe food-producten in de low budget categorie zullen zeker in de toekomst voorbij komen. Deze producten spotte ik de afgelopen weken in de supermarkt (maar ook Instagram) en heb ik aan een klein testje onderworpen. Smaken verschillen gelukkig, maar mijn oordeel lees je hier onder! Heb jij deze producten al geprobeerd? Wat is jouw ongezouten mening? Laat het vooral weten in een reactie.


1. Alpro Go On plantaardige kwark 

Ik was blij verrast toen ik deze plantaardige variatie op kwark in de supermarkt spotte. Ik eet niet 100% zuivelvrij maar probeer dit toch wel zo veel mogelijk te mijden, simpelweg omdat ik het idee heb dat ik er buikpijn van krijg. Het enigste wat ik af en toe écht mis is een lekker bakje kwark. Goeie zet dus van Alpro!

 

Voedingswaarden per 100g: Energie 298kJ/71Kcal Vet:3,6g waarvan verzadigd: 0,6g Koolhydraten: 2,5g waarvan suikers: 1,5g Voedingsvezels: 1,5g Eiwitten:6,2g Zout:0,36g

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: €1,89 voor 400 gram

Mijn oordeel: als je van sojaproducten houdt ga je deze plantaardige kwark geweldig vinden. Het heeft de structuur en dikte van kwark. Erg lekker. Het bevat ook iets meer eiwitten dan bijvoorbeeld de naturel sojayoghurt variant van. 


2. Alpro Mild& creamy naturel met havervlokken

Haver is ineens helemaal hip voor mijn gevoel. Havermelk, haver cappuccino, alles met haver. En nu dus ook yoghurt. Ik vind de Mild& Creamy varianten van Alpro sowieso erg lekker, lekkerder dan de normale Alpro yoghurt versies, dus ik ben benieuwd!

 

Voedingswaarden per 100g: Energie 230kJ/55Kcal Vet:2g waarvan verzadigd: 0,4g Koolhydraten: 3g waarvan suikers: 1,9g Voedingsvezels: 2,3g Eiwitten:3,8g Zout:0,09g

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: €2,39 voor 750 gram

Mijn oordeel: Goh, het eerste dat me opvalt is dat er stukjes in zitten. Duh, er staat ook op de verpakking 'met havervlokken' denk je dan misschien. Zo helder had ik nog niet nagedacht bij het aanschaffen om eerlijk te zijn. De yoghurt is lekker, prima van smaak. Heeft ook goede voedingswaardes. Maar ik hou niet van 'dingetjes' in mijn yoghurt. Volgende keer koop ik toch liever de naturel variant.


3. Becel 100% plantaardig kokos& amandelolie

Een soort van plantaardige boter. Of olie. In ieder geval iets wat je op je brood kan smeren. Het is ook nog eens lactose-vrij. Ik ben zelf wel een grote kokos-fan dus dit bakje móest mee naar huis.

 

Voedingswaarden per 100g: Energie 2588kJ/619Kcal Vet:70g waarvan verzadigd: 18g Koolhydraten: <0,5g waarvan suikers: <0,5g Eiwitten: <0,5g Zout:0,4g

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: €1,99 voor 225 gram

Mijn oordeel: Lekker! Heel lekker zelfs. Alleen waar ze de amandelen gelaten hebben weet ik niet, ik proef alleen kokos. Als je van kokos houdt, zou ik naar de winkel rennen, zo niet laat dit bakje dan maar liever staan. De kokossmaak is wel duidelijk aanwezig. Lekker met kaas, een eitje, kipfilet of avocado. Maar het hoeft van mij niet iedere dag. Gewoon zo af en toe. Je hebt ook een variant met avocado/limoen en eentje met walnoot. Deze heb ik nog niet geprobeerd. 


4. Zonnatura Pitten& zaden rijst- en maiswafels

Rijstwafels vallen zeker in mijn snelle-snack top 5. Het liefst met pindakaas. Dit zijn 100% volkoren rijstwafels vol met pitten en zaden volgens de verpakking. Er zitten er 6 in en per stuk bevatten ze 31Kcal. Ik neem eigenlijk altijd als ik boodschappen doe wel een andere variant rijstwafels mee. Haver, spelt, quinoa. Ik heb niet echt een favoriet. Wel ben ik benieuwd naar deze.  

 

Voedingswaarden per 100g: Energie 1429kJ/337Kcal Vet:2,2g waarvan verzadigd: 0,5g Koolhydraten: 72g waarvan suikers: 14g Voedingsvezels: 3g Eiwitten:6,3g Zout:0,54g

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: €1,89 voor 55 gram (6 wafels)

 Mijn oordeel: Bij het openen van de verpakking valt me direct op dat de slogan 'vol met pitten en zaden' toch een iets andere verwachting bij mij geschept had. Ik kan hier en daar wat kleine stukjes pit en wat sesamzaadjes ontdekken. De wafels zijn lekker. Gewoon als iedere andere rijstwafel eigenlijk. Niet heel speciaal. Wel hebben ze een soort van licht zoetig laagje wat wel erg lekker is. Wel een aanrader, maar niet mega super de luxe bijzonder. 


5. Melkunie protein yoghurt granaatappel blauwe bes

De proteïne yoghurt en kwark varianten van Melkunie zijn niet nieuw, die waren er al eventjes. Maar deze smaakvariant is wél nieuw. Ik koop zelf soms de aardbei kwark variant. Maar deze ziet er ook erg aantrekkelijk uit! De yoghurt (en kwark) staan er om bekend dat ze lactosevrij zijn en een hoog proteïne gehalte bevatten.

 

Voedingswaarden per 100g: Energie 320kJ/75Kcal Vet:1g waarvan verzadigd: 0,7g Koolhydraten: 8g waarvan suikers: 7,5g Eiwitten:8g Zout:0,06g

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: €1,19 voor 185 gram

Mijn oordeel: Lekker! Fruitig van smaak maar niet te zoet. De yoghurt is een klein beetje dikker van structuur in vergelijking met gewone yoghurt, maar dit vind ik juist wel lekker. Enige minpuntje vind ik de prijs. Ik vind het écht behoorlijk duur voor een potje yoghurt wat je in één keer opeet. Niet voor dagelijks gebruik dus.


6. Madegood Granola mini's chocolate banana

Het product is niet nieuw zoals sommigen misschien al zullen opmerken. De Madegood granola mini's waren al verkrijgpaar in kleine multipacks. Nu kun je de granola mini's dus ook in één grote zak kopen van 100 gram. Vrij van o.a. gluten en melk en bevat voedingsstoffen uit 6 verschillende groenten.

 

Voedingswaarden per 100g: Energie 1624kJ/388Kcal Vet:15g waarvan verzadigd: 4g Koolhydraten: 60g waarvan suikers: 23g Voedingsvezels: 6g Eiwitten:7g Zout:0,02g

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: €2,99 voor 100 gram

Mijn oordeel: ik kende het product al en wist dus ook al dat deze granola mini's heel erg lekker zijn! Lekker zoet! Om zo te snacken of door je yoghurt te doen. Nadeel is dat er stiekem toch nog best wel wat suiker in zo'n zak zit. Als je je goed aan portie controle kan houden is het wel te overzien. Daarnaast is zo'n zak ook best prijzig. Deze zak komt niet wekelijks op mijn boodschappenlijstje.


7. Albert Heijn notenreep kokos

Way to go Albert Heijn! Ze hebben een hele rits aan noten- en dadelrepen gelanceerd. Ik koos zelf voor de notenreep met kokos om te proberen maar je hebt ook notenreep varianten als dadel-choco, dadel-ananas en dadel-pistache.

 

Voedingswaarden per 100g: Energie: 2440kJ/590Kcal Vet:44g waarvan verzadigd: 8g Koolhydraten: 28g waarvan suikers: 14g Voedingsvezels: 8,5g Eiwitten:16g Zout:0,4g

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: €2,39 voor 120 gram (3 stuks)

Mijn oordeel: De repen zien er aantrekkelijk uit. De stukken noot in combinatie met het laagje kokosrasp doen zeker wat voor het oog. Qua smaak ook lekker. Wel meer noot- als kokos smaak. Eigenlijk niks op aan te merken. Wel vraag ik me, bij het zien van de ingrediëntenlijst, af of deze repen wel zo 'gezond' zijn. Ik zie allerlei stropen, maar ook palmvet. Ik vind de repen lekker maar niet goedkoop. Voor dit geld koop ik persoonlijk liever Nakd repen waar geen rare dingen aan toegevoegd zijn.


8. Meridian Coconut& peanutbutter

Kokos. Pindakaas. En die twee samen in één potje!? Whut! Musthave! Dus zo gezegd zo gedaan, hoppa in dat winkelmandje. De verwachtingen zijn hoog, want dit moet haast wel goed zijn. Toch? De pindakaas bevat alleen geroosterde pinda's, kokos en honing.

 

Voedingswaarden per 100g: Energie 2526kJ/610Kcal Vet:49,8g waarvan verzadigd: 22g Koolhydraten: 13,4g waarvan suikers: 8,2g Voedingsvezels: 9,4g Eiwitten:22,4g Zout:0,0g

Waar gekocht: Holland& Barrett

Prijs: €3,49 voor 280 gram

Mijn oordeel: ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ben toch ietsje teleurgesteld. Ik dacht echt dat ik in de pindakaas-hemel terecht zou komen als ik hier een hap van zou nemen maar dat 'wauw' effect bleef uit. Lekkere pindakaas. Ver weg proef je een vleugje kokos. Maar geen wauw. Dus ik eet hem zeker vrolijk op hoor maar koop hem geen tweede keer.


9. Organic People Dark Chocolate pompoenpitten+ rozijnen

Tja.. ik zag chocolade.. en toen was ik eigenlijk al verkocht. Ik vertel mezelf maar dat ik als Instagram foodie goed op de hoogte moet zijn van nieuwe producten. Dus voor het geval je net als ik nog een excuus zocht om chocolade te kopen? I just gave you one! Deze snack is biologisch, glutenvrij en vegan.

 

Voedingswaarden per 100g: Energie 2058kJ/494Kcal Vet:31g waarvan verzadigd: 16,5g Koolhydraten: 40g waarvan suikers: 25,5g Eiwitten: 9,9g Zout: 0,07g

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: €2,49

Mijn oordeel: Ja écht heel heel erg lekker. Ik heb zowel deze als de cranberry variant geprobeerd. Beiden super lekker. Ik vind wel dat er weinig in een zakje zit (90 gram). Maar dat is misschien maar beter ook, want die portie-controle is moeilijk in de hand te houden met dit zakje. Zeker een aanrader. Nadeel: weinig inhoud voor veel geld.


10. Healthy People High Protein Chips Sour Cream& Onion

Ik zag deze zakken een tijdje terug bij de kassa van Albert Heijn liggen, door het felgroene kleurtje zijn ze ook moeilijk te missen. Ze waren in de bonus die week dus ik dacht, meenemen die handel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel gevoelig ben voor verleidelijke kreten als 'high protein'. Dan denk ik altijd gelijk dat het dus gezond is ofzo. Dat valt denk ik wel mee. Maar waar het voornamelijk om gaat, zijn ze lekker?

 

Voedingswaarden per 100g: Energie 1752kJ/417Kcal Vet:13g waarvan verzadigd: 1,2g Koolhydraten: 41g waarvan suikers: 2,9g Voedingsvezels: 9,4g Eiwitten:31g Zout:2,2g

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: Argh bonnetje kwijt, sorry!

Mijn oordeel: Yes, heel lekker! Vooral de Sour cream& onion smaak is ge-wel-dig. Wel een smaak die na 24 uur nog in je mond hangt, dus ik zou dit niet even snel snacken voor je een date hebt. De chips bevat meer vezels en eiwitten dan 'gewone chips'  en is niet gefrituurd. Of dat dan betekent dat het echt mega 'gezond' is vraag ik me af. Maar voor zo af en toe, in het kader van de balans, moet het zeker kunnen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0