Review: Sudio Vasa Bla earphones

Als echte hippe Instagram-sport-chick zijn hippe oortelefoontjes natuurlijk onmisbaar. Het liefst ook nog draadloos, zodat je niet helemaal in de knoop komt te zitten in je draad als je er een goeie yoga-move of kettlebell-swing uitgooit. Sudio is één van die mega hippe oortelefoon fabrikanten en ik heb er een testje op losgelaten voor jullie.

Ik heb het aanschaffen van Wireless oortjes zo lang mogelijk uitgesteld, puur omdat de prijzen die ik zag me een rolberoerte bezorgden. Eind vorig jaar liep ik tegen draadloze oortjes aan van tien euro bij de winkel die begint met een A. Je weet wel, die ene winkel waar je allemaal leuke nutteloze spulletjes kan kopen voor één of twee euro. Toch maar eens proberen voor die tien euro was mijn gedachte. Voor die prijs mag je natuurlijk geen wonderen verwachten. Wonderen kreeg ik dan ook niet, het geluid was niet om over naar huis te schrijven en het design allerminst hip. Maar ik ondervond wel dat dat draadloze toch wel héél fijn is. Toen ik twee weken later een mailtje kreeg van Sudio hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken over het testen van deze oortjes en deed ik nog net geen vreugde dansje. Draadloos én hip? Yep, blijkbaar kan het echt. 

 

Vasa bla pink

Om precies te zijn test ik de 'Sudio Vasa Bla pink earphones'. Stiekem ben ik best een girly girl dus ik moést echt dit roze kleurtje hebben. In het pakketje wat ik ontvang zitten de oortelefoontjes, 4 paar extra oor-hoesjes, een gebruiksaanwijzing, een leren hoesje, een metalen clip en een oplaadkabeltje. De oortelefoontjes werken via Bluetooth. De beschrijving vertelt mij dat ze o.a. een bereik van 10 meter hebben, de batterij 8 uur mee gaat en de oortjes binnen 2 uur volledig opgeladen zijn. Deze oortelefoontjes kosten op de website van Sudio 90 euro. Over het design en de looks ben ik direct al enthousiast. No doubt de mooiste oortelefoontjes die ik ooit in mijn bezit heb gehad. Maar zoals met zoveel dingen, gaat het natuurlijk niet alleen om de looks maar om 'de inhoud'.

De test

Ik gooi de oortjes in mijn sporttas en besluit ze allereerst maar eens te testen tijdens een krachttraining. Wat me direct opvalt is dat het geluid enorm goed is. Helder. Kraakhelder zelfs. Het geluid stoort absoluut niet en die 10 meter bereik zijn er misschien zelfs wel 11. Ik loop de hele sportschool rond terwijl mijn telefoon ergens in het raamkozijn ligt te zwerven, de muziek speelt onvermoeibaar kraakloos door. Yes, dat is al een dikke 1-0 voor Sudio. De oortjes blijven goed op zijn plek zitten, in de sportschool heb ik dan ook maar weinig rare en wilde moves uitgehaald.

 

Tijd voor een een testje numero twee: hardlopen. Mijn nummer één hardloop-ergernissen zijn toch wel afzakkende broeken, uitzakkende haar elastiekjes, en jawel: oortelefoontjes die uit je oren vallen tijdens het lopen. Vol goede moed zette ik mijn muziek aan, deed mijn hippe oortjes in en ging ik van start richting het Kralingse Bos. De oortjes hebben welgeteld 300 meter in mijn oren gezeten voor ze er uit vielen. Kan gebeuren dacht ik nog, maar weer 300 meter, zo'n vijf 'g*dvers' en een aantal rare blikken van medelopers verder lagen ze er weer uit. De rest van de 5 kilometer heb ik gelopen met de oortelefoontjes in mijn hand, en hoorde ik mijn muziek ergens ver weg vanuit mijn hand vandaan komen. Balen! 

Het eindoordeel

Van lyrisch over het design tot ietwat teleurgesteld over het 'blijven zitten in je oren' bij wat wildere moves. Dit zijn alle positieve en minder positieve punten op een rijtje:

 

Positief:

- Design en vormgeving zijn gewoon een dikke 10. 

- Geluid perfect.

- Zeker de beschreven 10 meter bereik, misschien wel meer.

- Batterijduur ook zeer goed.

 

Minder positief:

- Blijven bij intensief sporten niet goed zitten in je oor.

 

Ik zou je zeker aanraden deze oordopjes te kopen, maar bedenk van te voren even goed waar je ze voor wilt gebruiken. Voor alle niet sport-gerelateerde activiteiten én fitness/krachttraining zijn ze perfect. Voor sport activiteiten als hardlopen, bootcampen of crossfitten zitten ze niet stevig genoeg in je oor. Sudio heeft ook héle mooie hoofdtelefoons dus dan zou ik eerder daar voor kiezen.

Meer info?

Voor meer informatie over de producten en prijzen kun je terecht op de website van Sudio Sweden. Volg Sudio Sweden ook op Instagram voor meer inspiratie. Bestellen? Gebruik dan de code 'supervood' voor 15% korting.

Reactie schrijven

Commentaren: 0