Review: Vivera Favorites

Zo'n 15 jaar geleden, toen ik en mijn broertje nog een stelletje opstandige pubers waren, kreeg mijn broertje een vriendinnetje dat vegetarisch was. Mijn broertje werd spontaan ook gelijk vegetarisch. Voor mij aanleiding om hem eens flink te pesten natuurlijk, want waarom zou je dat doen, geen vlees meer eten? Wist ik veel. Inmiddels ben ik wat ouder en wijzer en heb ik wel door dat het eten van minder of geen vlees bij kan dragen aan je gezondheid, het algehele dierenwelzijn en het milieu. Ik betwijfel overigens of één van deze wijze gedachten de achtergrond was van mijn broertjes tijdelijke vegetarische ingeving, waarschijnlijk was het alleen om indruk te maken op het meisje in kwestie. Anyway, genoeg over mijn familieperikelen en vandaag dus wat meer over vegetarisch eten.

 

Vegetarisch eten heeft dus toch wel mijn interesse gewekt. Ik ben niet voor 100 procent vegetarisch maar eet wel regelmatig vleesvervangers. Omdat het naar mijn idee bijdraagt aan een afwisselend eetpatroon en natuurlijk gewoon omdat ik het lekker vind.

Vlees zou belangrijke voedingstoffen bevatten, maar inmiddels weten we ook dat je deze voedingsstoffen uit andere producten kunt halen. Je kunt prima leven met minder of zonder vlees zolang je er maar op let dat je voldoende eiwitten, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 binnen krijgt.

 

Vivera heeft een gevarieerd assortiment aan vegetarische producten die bijna allemaal voorzien zijn van die essentiële voedingsstoffen als vitamine B12 en ijzer. Lekker én gezond dus. Ik heb het assortiment inmiddels aan een uitgebreide test onderworpen dus aanschouw hier mijn 3 favorieten!

1. 

Pulled por.... uhhh veggie natuurlijk! Wauw wat een geniaal product is dit. De smaak is erg goed, een beetje zoetig, en het is binnen no time klaargemaakt. Heerlijk op een broodje met bijvoorbeeld koolsla of, zoals ik het combineerde, op een zelfgemaakte boekweit wrap gevuld met groenten en spinazie. Volgens de verpakking ook nog eens een bron van vezels. Dat geloven we dan maar.

 

Ik heb er inmiddels zelf al stad en land voor afgelopen maar het blijft nogal lastig te vinden in de supermarkten in Rotterdam Kralingen helaas. Dus we zoeken vrolijk nog even verder!

2.

Vivera kruimgehakt is één van mijn favorieten als het gaat om oven gerechten. Ik ben gek op gevulde courgette, aubergine, tomaat. Gevulde alles eigenlijk! Alles uit de oven is goed, en vooral met dit vegetarische kruimgehakt, dat nog eens vetarm is ook. Ik gebruik dit op het moment nog vaker als 'echt' gehakt en mis dit ook absoluut niet. 

 

Het recept van de gevulde courgette vind je hier.

 

Ook heb ik een recept op de site staan van gevulde vleestomaten met vega gehakt. Dit recept vind je hier.

 

 

3.

De krokante kipschnitzel. Kip? Nou ja een vegetarisch kippetje dan. Maar ik weet zeker dat 9 van de 10 mensen het onderscheid tussen een echt kippetje en deze vega variant niet kunnen maken. Net echt! De schnitzel bak ik het liefst in de oven waardoor hij een heerlijk krokant korstje krijgt. Het lekkerste en leukste is om er gewoon een burger mee te 'bouwen' met een broodje, een flinke dosis sla en andere groenten en een zelf gemaakt honing-mosterd sausje. 

Naast de drie al benoemde Vivera favorites zijn ook de 'pompoen zoete aardappel burger' en de 'zigeuner schnitzel' hele dikke aanraders.

Een uitgebreide omschrijving van alle producten, voedingswaarden en verkooppunten vind je op de website van Vivera.

Volg Vivera ook op Instagram voor eet ideeën en inspiratie. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Corrie Haverkamp (zaterdag, 07 oktober 2023 19:48)

    Het vegetarisch gehakt is wel heel zout, dat kan toch wel flink minder, dan zou de smaak nog beter zijn.