Review: Marley Spoon

Marley Spoon biedt maaltijdboxen voorzien van verse ingrediënten en recepten die ervoor zouden moeten zorgen dat je binnen no time een eenvoudige maar gezonde maaltijd op tafel hebt staan. Too good to be true? Precies dát ga ik eens aan een grondige test onderwerpen.

Je kunt een keuze maken uit gerechten voor twee personen of een familiebox. Wekelijks kun je kiezen uit een aantal recepten waardoor je alleen kookt wat je ook daadwerkelijk lekker vindt. De box wordt geleverd op een dag en tijdvlak  naar keuze en de producten worden gekoeld en per recept verpakt geleverd.  

Dag 1: panzanella met gele biet

Vanavond staat er panzanella met gele biet op het menu. Panza.. wattes? Panzanella dus. Dat moest ik toch echt eerst even Googelen. Panzanella blijkt  een Italiaanse broodsalade te zijn die oorspronkelijk bedoeld was om goedkoop restjes op te maken.

 

Deze panzanella bevat gele biet, witte bonen, sinaasappel, venkel, dille, bosui en volkoren brood. Mijn eerste idee bij het bereiden van het gerecht? Leuk om iets te proberen wat ik nog nooit eerder gegeten heb, namelijk venkel. Ook gele bieten heb ik nooit eerder gebruikt in een gerecht, het ziet er wel erg mooi en kleurig uit. 

 

Eenvoudig? Check! Binnen 30 minuten was dit gerecht bereid en stond het op tafel. De ingrediënten zijn vers en het smaakte héérlijk. Ik heb de leftovers de volgende dag als lunch gegeten, ook heel goed te doen! 

Dag 2: Israëlische 'Sabich'

Israëlische 'Sabich' voor dag twee. Sabich is een populair Israëlisch ontbijtgerecht. Hier staat hij dus op het programma als avondmaal. Het bestaat uit een pitabroodje gevuld met onder andere gefrituurde aubergine en hummus. Om het gezond te houden wordt de aubergine in dit recept gegrild in de oven. 

 

Een apart gerecht. Ik had hier nog nooit van gehoord. Het smaakt goed en ik ben gek op gegrilde groenten en zoete aardappel uit de oven. Maar om dit op een pita broodje te eten..? Hmm ik weet het niet. Het had voor mij niet gehoeven.

 

Zelf hummus maken stond wel al eeuwen op mijn 'nog-te-proberen' lijstje dus ik ben blij dat ik dát nu in ieder geval van mijn to do list kan schrappen. Verder vond ik het nog best een tijdrovend gerecht om te maken en heb ik er wel langer als 30 minuten aan besteed naar mijn idee. En tevens ook een hoop afwas. Ik haat afwassen. En als laatste.. mega lastig om een goede foto van dit gerecht te schieten! Wat een ramp is voor een Instagrammende foodie. Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om de smaak.  Maar al met al staat dit gerecht stond niet bovenaan de top 3 van mijn Marley Spoon avontuur.

Dag 3: Linzensalade met gerookte kip

En alweer de laatste dag van de 'niet-nadenken-gewoon-het-recept-volgen' drie-daagse. Vandaag stond er linzensalade met gerookte kip op het programma. Ik heb dit gerecht uitgekozen omdat salades tot mijn favoriete gerechten behoren. In alle soorten en varianten.

 

Alle ingrediënten in deze salade lust ik afzonderlijk van elkaar, alleen het combineren van onder andere linzen, spruitjes, gerookte kip en peer was nog nóóit bij me opgekomen. Van spruitjes weet ik sinds kort dat ik deze stiekem best lekker vind. Roosteren in de oven had ik echter nog niet eerder geprobeerd. Wauw, ik ben verkocht. Vooral met de Za'atar kruiden. Spruitjes uit de oven blijken veel lekkerder als gekookte spruitjes. Die ga ik er dus voortaan inhouden. De hele combinatie van ingrediënten was gewoon een dikke 'winner-dinner'. Een frisse salade die niet zwaar op de maag ligt. Ook makkelijk van te voren voor te bereiden wat voor mij ook wel een pré is. Ik heb hier de volgende dag ook van kunnen eten. Een kwestie van een tupperwear bakje uit de koelkast toveren, sneller kon niet! 

Het eindoordeel

Eerlijk is eerlijk, ik had, voordat ik het überhaupt ooit geprobeerd had, al een oordeel over maaltijdboxen. Het leek me duur en omslachtig. Ik durf stiekem nu wel toe te geven dat mijn vooroordelen onterecht zijn geweest. Mijn eerste reactie? Handig, gevarieerd en super lekker!

 

De box wordt geleverd in een zelfgekozen tijdsvlak. Een dag van te voren kreeg ik een sms bericht met een preciezere bezorgindicatie waardoor ik maar een uurtje thuis hoefde te wachten op de box. De box werd netjes op tijd geleverd. De ingrediënten zijn per gerecht verpakt. Mij valt direct op dat de ingrediënten er vers uit zien en van goede kwaliteit lijken te zijn.

 

De gerechten blijken gemakkelijk te maken en kosten maximaal een half uur bereidingstijd wat voor mij echt een pré is. Na werk en sporten moet mijn eten vooral aan één ding voldoen: snel klaar zijn. Oké drie eigenlijk;  snel klaar, lekker én gezond zijn. Als ik zelf kook eet ik heel basic; groenten, wat gegrilde kip of vis en bijvoorbeeld zoete aardappel. Marley Spoon heeft hier een stukje variatie in gebracht en daar ben ik erg positief over! Ik had nog nooit eerder venkel gegeten of zelf humus gemaakt. Ik word met de Marley Spoon box uit mijn comfort zone gehaald, het geeft inspiratie en motivatie om aan de slag te gaan met andere ingrediënten. In de gerechten waar je wekelijks uit kunt kiezen zit voldoende variatie qua vis, vlees en vegetarische gerechten. De mooie recept-kaarten die je bij de box krijgt ga ik zeker bewaren zodat ik de gerechten nog eens kan maken. En wat betreft dat 'kritische' eindoordeel.. ik heb eigenlijk helemaal geen kritiek?! Zegt genoeg toch.

Meer info?

Voor meer informatie en prijzen kun je terecht op de website van Marley Spoon. Volg Marley Spoon ook op Instagram voor meer inspiratie. Bestellen? Met de code "laura_s_v-25" krijg jij nu 25 euro korting op je eerste bestelling. Dit betekent dat je voor bijvoorbeeld een box met 3 gerechten voor 2 personen nu maar €14,90 betaald. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0