Blog: Laura's SuperVood

Hi! Welkom op Supervood en leuk dat je meeleest. Zoals de titel al doet vermoeden; ik ben dus Laura. Zo’n anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met het actief posten van de welbekende foodfoto’s op Instagram. Foto’s van ontbijt, lunch, avondeten en alles er tussendoor. Instagram bleek een walhalla aan inspiratie als het gaat om variaties in eten en gezondere keuzes maken. Anderhalf jaar geleden had ik nog nooit avocado, tonijn of pompoen gegeten. Ik dacht dat pastinaak misschien een zeldzaam soort plant was, Sultana gezond was en dat spruitjes vies waren zonder deze ooit geproefd te hebben, iets met jeugd mythes. Hoe het nu, begin 2017, met mij gesteld is? Dat zal ik je vertellen!

Ik heb inmiddels een hoop geleerd! Zo blijken spruitjes heerlijk te zijn en zijn zelfgemaakte tussendoortjes véél lekkerder en gezonder. Ik heb veel kookboeken en boeken over voeding gelezen. Dat maakt mij geen deskundige en ook heb ik er niet voor gestudeerd. Deskundig in het opeten van eten ben ik overigens dan weer wel! Wat ik ook heb is een flinke dosis gezond verstand en geloof me, daarmee kom je een heel eind.

De gezonde levensstijl à la Laura

Mijn idee achter gezonde voeding en een gezonde leefstijl is dat er niet één waarheid is. Wat voor de één goed werkt, bijvoorbeeld koolhydraat arm eten, werkt voor een ander misschien niet. Gezond eten én leven staat bij mij voor afwisseling, variatie, veel groenten, fruit, sporten en beweging. Ik ben niet vegetarisch of veganistisch maar maak af en toe wel recepten die binnen deze kaders vallen. Gewoon omdat ik variatie belangrijk vind. Suiker en koolhydraten zijn niet de vijand maar het kan geen kwaad deze met mate te eten. Als het om suiker gaat denk ik dat je beter natuurlijke suikers kunt gebruiken, maar ook hierover ben ik van mening dat suiker uiteindelijk suiker is. Dus ook natuurlijke suikers dien je met mate te gebruiken. Kort samengevat is mijn visie ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!’ Een kreet die ik van mijn moeder heb opgestoken. Yes mam soms luisterde ik toch echt wel naar je. Je zal bij mij niet snel lezen dat ik me schuldig of rot voel als ik een keer chocolade heb gegeten (yep ook wel eens een hele reep!) want geloof het of niet, dit is menselijk. And I guess I am human after all. 

  

Ik ben op Instagram begonnen onder de naam ‘laura_s_v’, afgeleid van mijn initialen. Ik wil graag trouw blijven aan wie ik ben en waar ik voor sta daarom zijn de letters gebleven maar heb ik de naam uitgebreid tot Laura’s SuperVood. Superfood met een knipoog, want zoals al gezegd, een stukje chocolade naast de gojibessen en chiazaadjes kan naar mijn idee geen kwaad. Iets met: balans is de sleutel tot succes!

SuperVood

Inmiddels is mijn Instagram account uitgegroeid tot iets wat serieuze proporties heeft aangenomen. Dit maakt dat ik mezelf altijd wil verbeteren, ik ben een perfectionist. Simpele foto’s met mijn telefoon in een schemerige woonkamer voldoen niet langer naar mijn idee. Na het inpikken van mijn vaders spiegelreflex camera kreeg ik de smaak te pakken. Inmiddels heb ik maar een eigen camera gekocht want mijn vader werd wat ongeduldig. Naast het plaatsen van foto’s op Instagram ben ik langzaam in het bedenken van eigen recepten gerold. Ik merk dat het delen van recepten op Instagram niet heel overzichtelijk is.

 

Het beginnen van een eigen website/blog is iets waarvan ik altijd gezegd heb dat dit niets voor mij is. Excuses als ‘er zijn al zoveel foodblogs, het moet vernieuwend zijn, ik weet geen leuke naam’ zijn allemaal de revue gepasseerd. Maar waarom zou ik me laten tegenhouden door deze onbenulligheden als het iets is wat ík leuk vind en wat ík graag doe. Op deze gedachte ben ik niet geheel zelf gekomen, maar door wat motiverende peptalks van een aantal mensen om mij heen heb ik het licht dus inmiddels gezien. Maar laten we eerlijk zijn, ik doe het niet alleen voor mezelf. Ik zou het nog leuker vinden als ik hier mensen mee kan inspireren, als is het er maar één. Liever misschien nog twee uiteraard! Want we moeten allemaal ergens beginnen.

Ik heb een hoop ideeën. Voor nu dus het delen van mijn recepten op een overzichtelijke manier. Dat ten eerste. Daarnaast ga ik dit uitbreiden met zaken als reviews, hotspots en het schrijven van blogs. Dit alles rondom de thema’s eten, gezondheid en sport. Serieus met een beetje humor en af en toe een persoonlijk randje. Want een klein beetje prettig gestoord ben ik nou eenmaal, alhoewel ik nu heel serieus probeer te doen. SuperVood blijft wel een bezigheid die ik naast mijn fulltime crisis-job doe dus ik zal niet met vaste frequentie recepten plaatsen maar wanneer de tijd dit toelaat. Ideeën, tips en/of vragen? Be my guest! Je kunt altijd een berichtje achterlaten via het contactformulier.

 

Liefs,

 

Laura

Reactie schrijven

Commentaren: 0