Overnight oats met chiajam


Overnight oats is gewoon havermout, maar dan anders. Je eet deze oats-versie koud. Eigenlijk een super simpel en snel ontbijtje omdat je alles de avond ervoor al klaar kunt zetten. Deze simpele oats krijgen een verfrissende touch door de frambozen-chiajam en kun je afmaken met wat zelfgemaakte granola.

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten overnight oats

60 gram havermout

200 ml cashewmelk of andere (plantaardige)melk

 

Ingrediënten chiajam

250 gram frambozen (diepvries)

3 volle el chiazaadjes

2 el maple syrup

 

Benodigdheden

Pannetje

 

Bereidingswijze

Doe de havermout in een kom en schenk de melk erbij. Zet dit de avond ervoor al klaar en laat een nachtje in de koelkast staan. Ook de jam maak je de avond ervoor al. Prak de frambozen met een vork. Ik gebruik een pakje ontdooide diepvries frambozen. Roer hier de chiazaadje en maple syrup doorheen en zet dit ook een nachtje in de koelkast.

De volgende ochtend maak je laagjes in een glas door eerst wat overnight oats in het glas te scheppen en er vervolgens een eetlepel chiajam overheen te doen. Herhaal dit tot je schaaltje havermout leeg is. De chiajam is voor meerdere porties te gebruiken en kun je in een afgesloten potje in de koelkast zeker een week bewaren. 

 

Optioneel

Maak het geheel af met wat (zelfgemaakte) granola.


Commentaren: 0