Noten abrikozen brood


Nuts about nuts! Je zou het niet denken maar dit brood is super simpel om te maken. Er komt geen keukenmachine aan te pas. Gewoon een kwestie van noten, pitten en zaden naar keuze mengen met eieren en een klein uurtje geduld om het te bakken. Dit brood heeft een zoete twist door de toevoeging van gedroogde abrikoos. Lekker om zo te eten maar ook goed te combineren met iets hartigs als bijvoorbeeld geitenkaas en avocado. Bewaar het in plakjes verpakt in de vriezer om altijd iets lekkers achter de hand te hebben. 

Voor 1 brood

 

Ingrediënten

75 gram bruine amandelen

35 gram walnoten

100 gram blanke hazelnoten

100 gram sesamzaad

100 gram pompoenpitten

100 gram zonnebloempitten

100 gram gebroken lijnzaad

100 gram gedroogde abrikoos

1 tl zout

1,5 el kaneel

3 el gesmolten kokosolie + extra om in te vetten

5 eieren

 

Benodigdheden

Grote kom 

Bakblik

Oven

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle noten, pitten en zaden in een grote kom (je hoeft deze dus NIET fijn te hakken of iets dergelijks). Snijd de gedroogde abrikoos in grove stukken en voeg dit bij de noten e.d. Voeg het zout, kaneel en de 3 el gesmolten kokosolie toe aan de noten. Klop in een andere kom de 5 eieren tot een egaal mengsel (met een garde of handmixer). Voeg het eimengsel beetje bij beetje toe aan het notenmengsel en roer het goed door elkaar. Vet een bakblik in met wat kokosolie en schenk het mengsel in het bakblik. Bak vervolgens 55 minuten in het midden van de oven.

 

Laat goed afkoelen alvorens het brood aan te snijden.


Commentaren: 1
  • #1

    Jannie (zondag, 31 december 2017 14:27)

    Heerlijk, dit noten en abrikozenbrood!! Ga ik zeker vaker maken!! Ook erg makkelijk om te maken!!