Amandel-blauwe bessen cake


Deze cake is super simpel om te maken, ik durf te wedden dat je de ingrediënten gewoon in je keukenkastje hebt staan. Het is geen hele grote cake, dus met een beetje pech is hij ook nog eens binnen een dag op. Ach dan kan hij in ieder geval niet bederven! De toevoeging van kokosolie en sojayoghurt maken deze cake super smeuïg. In plaats van blauwe bessen kun je ook eens proberen om bijvoorbeeld frambozen toe te voegen of een in stukjes gesneden appel. 

Recept voor 1 cake, gesneden in 8 stukjes

 

Ingrediënten

75 gram amandelmeel

25 gram havermout

30 gram kokosbloesemsuiker

40 gram gesmolten kokosolie (geurloos)

100 gram (soja)yoghurt

100 gram blauwe bessen

2 eieren

1 el bakpoeder

 

Benodigdheden

Blender

Bakvorm van 18x18

Bakpapier

Oven

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Smelt de kokosolie in een pannetje. Meng in een blender alle ingrediënten, op de blauwe bessen na, tot een glad geheel. Voeg als laatste de gesmolten kokosolie toe en meng mee in de blender. Roer de blauwe bessen door het beslag heen. Doe een bakpapiertje in de bakvorm en giet het beslag in de bakvorm. Bak 30 minuten in de oven en laat goed afkoelen voor het aansnijden. Snijd in 8 stukjes.


Commentaren: 1
  • #1

    Fonghwa (donderdag, 09 maart 2017 06:16)

    Ziet er heerlijk uit! Kan ik de kokosbloesemsuiker ook vervangen door agavesiroop?