Friday Five


Friday five: Speculaas

Mijn grote inspiratie voor de Friday Five van deze week is de 'Goedheiligman' also known as, jawel, Sinterklaas! Wanneer ik aan Sinterklaas denk, denk ik aan zwarte pieten, witte pieten, demonstratie-gezeur, een stinkend paard en een schuimpjes-pepernoten-suiker-coma. Oké duidelijk. Ik heb geen ene malle moer met Sinterklaas en alles er omheen. Maar als influencer moet je blijkbaar wel een beetje met de mode mee gaan. En daarom geven we deze hele Sinter-onzin een fitgirl draai met vijf gezonde recepten met speculaaskruiden. Want Sinterklaas en speculaas dat uh.. hoort gewoon bij elkaar. Ofzo. Lees mee voor mijn speculaas favorieten!

meer lezen 0 Berichten

Friday Five: Laura's SuperVood ballen :)

meer lezen 0 Berichten

Friday five: Pumpkin everything

Het is herfst! Herfst staat bij mij vooral voor kouder wordend weer, regen, kale bomen en vieze natte blaadjes everywhere. Oké dat waren de minder leuke kanten van de herfst want ik ben nou eenmaal meer het sunshine, sand & beachy-achtige type. Neemt niet weg dat de herfst toch ook wel heel veel goeie kanten heeft. De wereld, lucht, natuur maar vooral mijn keuken kleuren voor even volledig oranje. Want herfst staat toch vooral voor onbeperkt en keihard pompoen eten! All day every day!

meer lezen 0 Berichten

Friday five: Verse vijgen

Zoet, zacht maar toch stevig, vol en rond, erg veelzijdig en ook nog eens erg mooi om te zien. Nope, ik heb het niet over mijn allernieuwste mannelijke aanwinst maar over mijn all time favoriete fruit; de vijg! We zitten as we speak midden in het verse vijgen seizoen dus leek het mij de hoogste tijd om er een Friday Five aan te wijden. Voordat je vol overgave in het pompoen seizoen duikt moet je toch echt even deze recepten geprobeerd hebben! 

meer lezen 1 Berichten

Friday five: Homemade granola

Als het op eten aankomt heb ik vaak last van 'fases'. In de zin van: iets overmatig veel en vaak eten gedurende een week of langer tot zich weer een andere fase aandient. Denk aan rijstwafels, aubergine of omeletjes. Máár er zijn ook van die dingen die nooit verdwijnen uit mijn dagelijkse eetpatroon en eigenlijk iedere dag wel op het menu staan. Yes, it's granola for life! Ik durf eigenlijk wel te stellen dat ik lichtelijk verslaafd ben aan granola. Ach er zijn ergere dingen om verslaafd aan te zijn right :)? Zelfgemaakte granola is vaak ook nog een veel gezondere keuze! Ik zet mijn vijf favo's op een rijtje voor je.

meer lezen 0 Berichten

Friday five: Recepten met pindakaas

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden. Right? Eigenlijk kan ik me helemaal niet herinneren dat pindakaas nou zo favoriet was 'vroegah' bij ons thuis. Ik was denk ik meer de hagelslag kinda gyal. Waar het mis is gegaan geen idee maar tegenwoordig ben ik een echte 'pindabaas'. Voor pindakaas kun je me wakker maken. Pindakaas smeer je allang niet meer gewoon op een boterham. Je kunt er mee koken, bakken, het over je pancakes gooien of er bijvoorbeeld een smoothie mee maken. Dat gooien neem ik soms iets te letterlijk, met peanut butter all over da place als gevolg.

meer lezen 3 Berichten

Friday five: Overnight oats

Iedereen die mij al een tijdje volgt óf kent weet dat ik een ster ben in het door elkaar praten van zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Klein tikje dat ik aan mijn ex heb overgehouden. Na twee jaar communiceren en zelfs nadenken in het Engels is dat er een beetje in gebleven. Het Engels wel, mijn ex dus vooral niet ha-ha. Daarnaast klinken een hoop dingen in het Engels gewoonweg beter. Vandaag deel ik vijf manieren om 'overnight oats' te maken met jullie. Weer zo'n heerlijke Engelse term, want 'havermout-die-je-een-nachtje-in-de-koelkast-laat-staan' klinkt natuurlijk voor geen meter. 

meer lezen 1 Berichten

Friday five: Pancakes

Het is vrijdag. Ik hou van vrijdagen want dat betekend dat het bijna weekend is! Oké dat schrijf ik alleen omdat het leuk klinkt, ik werk bijna elk weekend namelijk ha-ha. Maar vandaag is niet zomaar een vrijdag, het is namelijk Nationale Pannenkoekendag. Vrijdag is leuk, pannenkoeken zijn nog beter! Het onderwerp van de Friday Five was dan ook een makkie deze week. Mijn favoriete pannenkoeken recepten op een rijtje voor jullie!

meer lezen 0 Berichten

Friday Five: Lunch To Go

 “Wat zit jij nou weer te eten?” Een opmerking die nogal eens gekscherend voorbij komt gevlogen op mijn werk. Wat mij betreft is het boterham-met-kaas-tijdperk al een tijdje voorbij, maar blijkbaar vergis ik me daar toch nog wel eens in. Begrijp me niet verkeerd, er is niks mis met brood. Ook niet met kaas trouwens, maar elke dag brood is toch gewoon.. saai! Je kunt de kaas eens verruilen  voor een plakje kipfilet of je brood in een tosti-ijzer gooien. Allemaal hartstikke goed. Maar het kan allemaal nét een tikje spannender en daarom zet ik voor jullie vijf lunch ideeën op een rijtje om het eeuwige boterhammetje met kaas eens mee te vervangen!

meer lezen 0 Berichten